Lithium-veiligheid

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lithium-veiligheid

Het hanteren van lithium-accu’s is gevaarlijk. Of u nu afzonderlijke accu’s met een lager vermogen of grote hoeveelheden krachtige modules veilig wilt opslaan, opladen en transporteren of een omgeving nodig heeft voor stresstests: DENIOS biedt voor alles de juiste oplossing.

Correcte opslag van lithium-accu’s zorgt voor operationele veiligheid op de werkvloer en voldoet aan de verzekeringseisen. Onze opslag in stellingen, opslagruimtes en opslagkasten bieden volledige brandwerendheid en brandalarm- en blustechnologie om batterijen van elke grootte en hoeveelheid veilig op te slaan.

Lithium-accu’s moeten op de juiste manier worden opgeladen. Het opladen van lithium-accu’s verhoogt het risico op thermische runaway. Onze oplaadkasten en laadruimtes zijn uitgerust met intelligente sensoren die gecontroleerd laden mogelijk maken en in geval van nood alarmeren en brandblussystemen activeren.

Ga op de juiste manier om met defecte lithium-accu’s. Als lithium-accu’s beschadigd zijn, hebben ze een hoog risicopotentieel. Ze moeten onmiddellijk worden gescheiden en veilig worden bewaard totdat ze op de juiste manier kunnen worden afgevoerd. Onze hoogwaardige transportkisten bieden bescherming bij een thermische runaway.

Maakt u veel gebruik van lithium accu’s, of bent u hier dagelijks mee aan het werk? Neem voor uw veiligheid de juiste voorzorgsmaatregelen en laat u informeren!

Watch article videoicon.arrow--dark Lithium-accu's: Zorgplichtenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Lithium-veiligheid

DENIOS BV

Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij... Lees meer