Lijst van Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen per 7 februari 2023

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
44 bekeken 1 maart 2023
Article image of: Lijst van Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen per 7 februari 2023

Op 7 februari jl. heeft het RIVM de lijst van Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen (PZZS) voorzien van een update. Stoffen op deze lijst voldoen mogelijk aan de criteria van Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS), maar zijn nog niet als ZZS geclassificeerd. Reden daarvan kan zijn dat bepaalde gegevens van de stof of mengsel nog ontbreken. Of de definitieve evaluatie moet nog plaatsvinden.

Beleid Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen in Nederland
Wanneer men binnen de organisatie te maken heeft met Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen kan de Arbeidsinspectie vragen om extra onderzoek naar de uitstoot te doen bij het aanvragen van een vergunning. Reden hiervoor is dat organisaties en verleners van een vergunning de uitstoot uit voorzorg beperken. Het is aan te raden om de inventarisatie van PZZS op orde te hebben. Deze stoffen kunnen in de toekomst namelijk op de definitieve Zeer Zorgwekkende Stoffenlijst terecht komen. En de inventarisatie van deze stoffen is sinds 5 januari 2021 wettelijk verplicht.

Nieuwe stoffen
Aan de nieuwe lijst van Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen zijn in totaal 106 nieuwe stoffen toegevoegd ten opzichte van de vorige versie. De totale PZZS-lijst bevat op dit moment in totaal 356 stoffen/stofgroepen. Wil je na het lezen van dit artikel de PZZS-lijst ontvangen in Excel? Neem dan contact op met Wesley Jacobs van ITIS via info@itis.nl.

Geschreven door

Logo van:Lijst van Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen per 7 februari 2023

ITIS

Sinds 1992 is ITIS marktleider op het gebied van informatiesystemen voor chemicaliënbeheer binnen ziekenhuizen, overheidsinstellingen, onderzoekslaboratoria en productiebedrijven. Met de applicaties SOFOS 360 en/of het internationale Chemwatch beschikt uw bedrijf... Lees meer