Laser2000 als preferred supplier laboratoriumbenodigdheden

74 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Laser2000 als preferred supplier laboratoriumbenodigdheden

Wij hebben ons assortiment uitgebreid met laboratoriumbenodigdheden zoals laminaire flowkasten, verwarmingsbaden en brandveilige opbergkasten. Waarom biedt een bedrijf gespecialiseerd in lasers en opto-elektronica, ook laboratoriumproducten?

In dit artikel vertellen we het verhaal achter het product waarmee Laser2000 zijn intrede maakte in de markt voor laboratoriumbenodigdheden. We delen onze visie op onze groeiende groep producten voor laboratoria én welke voordelen het onze klanten biedt om ook voor de inrichting van laboratoria te vertrouwen op de kennis en kunde van ons team.

Fotonica expertise Laser2000
Als high-tech distributeur van fotonicaproducten werken wij al meer dan 20 jaar samen met OEM-ers en laboratoria. Dit specialisme vertaalt zich niet alleen in kennis van het vakgebied, maar ook in een uitgebreid assortiment van onder andere laserbronnen, lasersturing, hoogwaardige optische componenten en trillingsgedempte tafels.

Laboratoriumproducten complementair op het Laser2000 assortiment
Wij willen onze klanten altijd zo goed mogelijk helpen door mee te denken over vraagstukken en een zo compleet mogelijk assortiment te bieden van producten, die passen bij hun wensen en behoeften. Met deze visie in gedachten ondersteunen wij laboratoria al langere tijd in de aanschaf van handschoenkasten en andere laboratoriumproducten. We lichten drie van onze laboratoriumproducten en hun leverancier graag uit:

• Handschoenkasten
• Laminaire flowkasten
• Brandveilige kasten

Handschoenkast voor laboratorium

Handschoenkast voor een veilige onderzoek- en productieomgeving
Handschoenkasten zijn vrij van vocht, zuurstof en oplosmiddelen, waardoor chemische processen zoals ontbranden of oxideren voorkomen worden. De handschoenkast beschermt alles in de kast tegen invloeden van buitenaf, maar het omgekeerde geldt ook: chemische stoffen blijven binnen de handschoenkast zodat de ruimte daarbuiten niet wordt blootgesteld. Deze veilige omgeving maakt het mogelijk onderzoek, tests en productiewerkzaamheden veilig en volgens de hoogste eisen uit te voeren in onder andere:

• Chemie
• Nanotechnologie
• Medische en farmaceutische industrie
• Nucleaire industrie
• Elektronica-industrie
• Batterij ontwikkeling
• Perovskiet onderzoek

Handschoenkasten van vooraanstaande Zuid-Koreaanse kwaliteit

Handschoenkasten waren de eerste producten waarmee wij ons assortiment hebben uitgebreid als aanvulling op onze fotonicaproducten. Onze partner Korea Kiyon is een vooraanstaande leverancier van handschoenkasten, omdat zij dankzij de samenwerking met en levering aan grote tech-bedrijven zoals Samsung en LG al tientallen jaren voldoen aan de hoogste standaarden.

Onze handschoenkasten zijn altijd ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd, de lekdichtheid is zelfs gespecificeerd als klasse 1 volgens ISO 10648-2. Het échte onderscheid zit in de samenstelling van onze handschoenkasten: elke handschoenkast wordt namelijk op maat gemaakt voor uw processen en behoeften.

Of we nu gevraagd worden om afwijkende afmetingen te leveren, speciale poorten en doorvoeren, of koppelen aan andere apparatuur of microscopen, speciale sensoren of purifiers moeten integreren; het is allemaal al eens ontworpen en uitgeleverd.

Laminaire flowkast voor steriele processen

Vanuit onze expertise in fotonica en opto-elektronica staan wij continu in contact met een zeer uiteenlopende groep onderzoekers en producenten van onder meer universiteiten. Daar merkten wij niet alleen dat de expertise en producten in fotonica en opto-elektronica hand in hand gaat met de handschoenkasten, maar dat er een behoefte was bij onze partners naar complementaire laboratoriumproducten. Een handschoenkast staat in de praktijk vaak naast een laminaire flowkast of in dezelfde ruimte als koelkasten en brandveilige opbergkasten. Daarom hebben we ons assortiment uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag van onze partners naar allerlei laboratorium benodigdheden zoals de laminaire flowkast, maar bijvoorbeeld ook incubators, ovens, brandveilige kasten en vriezers.

“Dankzij de uitbreiding van ons assortiment kunnen wij onze klanten een one-stop-shop voor al hun laboratorium benodigdheden bieden en hen echt ontzorgen, met een partner waarmee ze al ruim twintig jaar inhoudelijk over processen en mogelijkheden praten.” Pieter Kramer – Partner & Photonics specialist bij Laser2000.

Laminaire flowkast voor laboratorium

Hoogwaardige laboratoriumbenodigdheden
Lab Companion is onze partner voor laboratoriumproducten. Net als onze partner voor handschoenkasten Korea Kiyon is Lab Companion een Zuid-Koreaans bedrijf dat al decennia samenwerkt met grote Zuid-Koreaanse tech-bedrijven zoals LG en Samsung. Hierdoor voldoet de kwaliteit van de producten aan zeer hoge kwaliteitseisen en zijn de producten toch zeer concurrerend. Daarnaast is er in Nederland een lokale opslag, waardoor we veel producten en reserve-onderdelen uit voorraad kunnen leveren. Deze kenmerken zorgen ervoor dat we een product leveren dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit (certificering), voor een concurrerende prijs en met de zekerheid van goede beschikbaarheid, ook op het gebied van nazorg in de vorm van onderhoud.

Installatie, kalibratie, validatie en service aan laboratorium benodigdheden

Wij staan onze partners in iedere fase bij met raad en daad. Dat betekent dat wij niet alleen advies bieden in de samenstelling en aanschaf van laboratorium producten, maar ook de installatie, kalibratie en validatie op locatie organiseren. Daarnaast bieden we naast reserve-onderdelen ook service- en onderhoudsdiensten om de levensduur van elk product te ondersteunen.

Wil je meer weten over onze laboratorium producten en wat onze producten voor jou kunnen betekenen? Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden voor het samenstellen, plaatsen, installeren en onderhouden van jouw laboratorium benodigdheden. Neem contact op via de website of +31-297-266191.

Handschoenkasten icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark