Labrecycling gaat voor verkleining van haar CO2-voetafdruk

icon.highlightedarticle.dark Atoomabsorptie spectrometrie (AAS)
5 februari 2024
Geef uw oude AAS of ICP-OES een 2de leven
Geef uw oude AAS of ICP-OES een 2de leven | Foto: Labrecycling geeft uw oude AAS of ICP-OES een 2de leven
Article image of: Labrecycling gaat voor verkleining van haar CO2-voetafdruk
Labrecycling en u, samen voor een beter milieu | Foto: AAS of ICP-OES een 2de leven

Labrecycling zet ook in 2024 grote en kleine stappen naar duurzaamheid, zoals groene energie, refurbished producten en gerecyclede materialen. Verkoop of doneer uw oude ICP-OES of AAS voor hergebruik.

In 2023 heeft Labrecycling al een aantal grote en kleine stappen ondernomen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Te denken aan:

  • gebruik van groene energie
  • aanschaf van refurbished apparaten en pallets.

Kleine en grote groene stappen

In 2023 hebben we refurbished computers en laptops aangeschaft, in plaats van nieuwe. Wij proberen zoveel mogelijk afspraken te combineren, zodat wij dan ook zo min mogelijk kilometers hoeven te rijden.

Op de kantoren wordt er zo min mogelijk geprint. En wanneer er iets geprint wordt, wordt het papier hergebruikt, door aantekeningen te maken op de achterkant.

Het zijn niet altijd hele grote stappen, maar juist alle kleine en grotere bij elkaar, maakt dat Labrecycling meer en meer bijdraagt aan een beter milieu.

Nieuw magazijn, gebruikte stellingen, gerecyclede pallets & donatie fruitbomen

Eind 2023 heeft Labrecycling voor het extra magazijn geen nieuwe stellingen gekocht, maar gebruikte. Deze zijn opgepoetst en hebben een nieuw leven gekregen. Ook de pallets die wij aanschaffen zijn van gerecycled hout.

Hiermee heeft Labrecycling aan CO₂ 0,6 ton bespaard ten opzichte van nieuwe pallets. Dit is gelijk aan CO2-emissies van 837 vrachtauto kilometer. Ook gebruiken wij voor onze kratten FSC Hout. Deze platen kunnen op hun beurt door onze klanten hergebruikt worden. En dan tot slot, hebben wij onze medebewoners fruitbomen gedoneerd.

In november heeft Labrecycling gezamenlijk met Groenvoorzieningsbedrijf Hilko Bakker fruitbomen gepland. Deze fruitbomen en onze bloemweides leveren veel nectar, waar onze bijen en de wilde bij heerlijke honing van make. Niets geen fabriekstoepassingen en extra suikers…

Dus ook nog eens goed voor uw gezondheid! Deze honing verkopen wij en een deel van de opbrengst, investeren wij weer in het her-planten van (fruit)bomen

Maak morgen mee en verkoop uw oude ICP-OES of AAS

Graag willen wij u vragen om ons uw ICP-OES een AAS te verkopen of te doneren. Wat is er mooier dan een oud instrument, een 2de leven te geven en hiermee grondstoffen te besparen. Ja want wij zeggen altijd, de schroot kan altijd nog.

Stuur ons een e-mail met de volgende informatie:
• Welk fabricaat en model
• Gedetailleerde foto’s
• Jaar van aanschaf
• Wordt PC en software meegeleverd

Ik verkoop m mijn AAS of ICP-OES icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Labrecycling gaat voor verkleining van haar CO2-voetafdruk

Labrecycling B.V.

Labrecycling is het Nederlandse bedrijf dat uw oude chromatografie instrument een 2de leven geeft Lees meer