LabMakelaar Benelux B.V. partnerschap met MVO Nederland

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: LabMakelaar Benelux B.V. partnerschap met MVO Nederland

LabMakelaar Benelux B.V. streeft naar een sterke circulaire economie. Onze ambitie is dat het vanzelfsprekend wordt om laboratorium apparatuur en meubilair te hergebruiken (upcyclen). Bij upcycling worden de materialen, in tegenstelling tot bij recycling, nog niet van elkaar gescheiden en wordt het product in zijn geheel hergebruikt. Hetzelfde product, opnieuw ingezet.
Een circulaire economie is ook gericht op hergebruik van producten met behoud van kwaliteit en waarde in een eindeloze stroom. Er zijn dan minder grondstoffen nodig voor productie, kosten worden bespaard, de stroom restafval verkleind, en milieubewust gehandeld.

Hiermee wil Labmakelaar Benelux binnen de branche van laboratorium inrichting gezien worden als ambassadeur van upcycling. Men gaat dan eerst binnen het circulaire laboratoriumaanbod op zoek naar de benodigde apparatuur om het laboratorium in te richten. Pas wanneer het circulair niet verkrijgbaar is, gaat men op zoek naar nieuw.

Om onze ambitie kracht bij te zetten hebben wij ons als partner aangesloten bij MVO Nederland.

Wat is MVO Nederland?
MVO Nederland is vertegenwoordiger van innovatief en duurzaam ondernemend Nederland. MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen.
Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketingcommunicatie. Daarom is MVO geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van een bedrijf.

LabMakelaar Benelux helpt u graag op het gebied van laboratoriumapparatuur en het inrichten van uw laboratorium op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier. Neemt u contact met ons op om van gedachten te wisselen over hoe wij hoe u kunnen helpen.

Geschreven door

Logo van:LabMakelaar Benelux B.V. partnerschap met MVO Nederland

LabMakelaar Benelux B.V.

LabMakelaar Benelux streeft naar een wereld met een sterke circulaire economie, waarin bedrijven makkelijk toegang krijgen tot een totaaloplossing voor inrichting en apparatuur van hun laboratoria met kwalitatief goed en hergebruikt materiaal. Lees meer