LabAutomation 2023: over machine learning, robotisering en meer

icon.highlightedarticle.dark Management
118 bekeken 9 maart 2023
Article image of: LabAutomation 2023: over machine learning, robotisering en meer

Op dinsdag 21 maart vindt het LabAutomation event plaats bij Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Het belooft weer een interessante dag te worden, met een gevarieerd seminarprogramma waarin verschillende actuele thema’s aan bod komen.

Machine learning is veel in het nieuws. Maar wat is het precies en waarvoor kan deze technologie worden gebruikt? Herke van Hoof van de Universiteit van Amsterdam bespreekt tijdens LabAutomation verschillende toepassingen in data-analyse en optimalisatie. Hierbij gaat hij ook in op de randvoorwaarden, zoals benodigde data, rekenkracht en programmeerkennis. Daarnaast bespreekt Maarten Stol van BrainCreators de mogelijkheden en beperkingen van Artificiële Intelligentie.

Monique Henderikx van Labmicta werkt al bijna dertig jaar op het lab. Zij vertelt vanuit haar persoonlijke ervaring over de kansen die lab automatisering biedt, maar ook over de weerstand die je kan tegenkomen binnen jouw organisatie.

Een nieuw onderwerp tijdens LabAutomation is maintenance. In veel gevallen wordt er tijdens het offerte- en onderhandelingsproces voor nieuwe apparatuur geen of te weinig aandacht geschonken aan storingen en onderhoud. Maarten Hoogwout, voorzitter van Breda Robotics bespreekt hoe je smart maintenance kunt gebruiken om de installatie zo optimaal mogelijk te laten renderen.

Schrijf je nu in voor een bezoek aan LabAutomation. Deelname is gratis als je werkzaam bent in of voor een laboratorium.

Schrijf hier in icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:LabAutomation 2023: over machine learning, robotisering en meer

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer