Lab 4.0: het laboratorium van de toekomst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Hoe ziet het laboratorium er in de toekomst uit? Saskia Reichelt van de TU Dresden vertelt hoe het Internet of Things de deur opent naar het SmartLab van de toekomst. Digitalisering, miniaturisatie en automatisering zijn, volgens de onderzoeksgroep SmartLab-systemen van de TU Dresden, de drie belangrijkste sleutelwoorden om het slimme laboratorium van de toekomst te karakteriseren.

De onderzoeksgroep SmartLab-systemen van het Institute of Natural Materials Technology aan de Technische Universiteit Dresden richt zich op research projecten op het gebied van Internet of Things (IoT), sensortechnologie, Big Data en automatisering in de laboratoriumomgeving en op het gebied van biotechnologie. Belangrijke onderzoeksaspecten zijn de next generation autonome mobiele sensorsystemen en het aanpakken van problemen op het gebied van laboratoriumautomatisering.

Saskia Reichelt geeft haar lezing op donderdag 4 oktober om 13.00 uur in de Croesezaal. Wees verzekerd van een plek in de zaal en meld u aan.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Lab 4.0: het laboratorium van de toekomst

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer