Kristallijne faseanalyse van elektrodematerialen in Li-ion-batterijen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Kristallijne faseanalyse van elektrodematerialen in Li-ion-batterijen

GRATIS webinar
Malvern Panalytical biedt op 19 augustus 2020 een gratis webinar aan over hoe kristallografische analyse met röntgendiffractie (XRD) kan worden gebruikt om kritisch belangrijke parameters in kathode- en anodematerialen te analyseren.

De ontwikkeling van nieuwe, zeer efficiënte batterijmaterialen vereist een diepgaand begrip van de stabiliteit en omkeerbaarheid van materialen bij lading-ontlading cycli. De materiaalstabiliteit bij hoge laadspanningen wordt grotendeels bepaald door de onderliggende kristallijne fase. XRD is een veel gebruikte analytische techniek om kristallijne fasen, grootte en afwijkingen te onderzoeken, die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van hoogwaardige batterijmaterialen.

Tijdens ons volgende webinar zullen we laten zien hoe kristallografische analyse met XRD kan worden gebruikt om kritisch belangrijke parameters in kathode- en anodematerialen te analyseren, zoals de chemische samenstelling en kristallietgrootte in kathodematerialen en de mate van grafitisering in synthetische grafietanodematerialen.

Belangrijkste onderwerpen
* Onderzoek van de Li-ion-batterij, LMFP (LiMnxFe1-x (PO4)) kathodematerialen
* Onderzoek naar de correlatie tussen kristallietgrootte en de primaire deeltjesgrootte van kathodematerialen
* Onderzoek naar de mate van grafitisering.

Van kathodekarakteriseringstools tot het meten van deeltjesgrootteverdeling, zeta-potentiaalanalyse en meer, we bekijken onze reeks oplossingen voor batterijproductie de komende weken nader tijdens de `Focus on batteries` webinar reeks (Engels gesproken). Op 19 Augustus 2020 zal de vierde gratis webinar in de reeks getiteld `Crystalline phase analysis of Li-ion battery electrode materials` plaatsvinden. Ga naar de Malvern Panalytical website en klik op de `Learn` tab om je te registreren.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark