Koolwaterstofmengsels met garandeerde houdbaarheid/kwaliteit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Koolwaterstofmengsels met garandeerde houdbaarheid/kwaliteit

Bij analyses voor petrochemie en raffinage kunnen vloeibare koolwaterstofmengsels (Liquid Hydrocarbon Mixtures) een complicerende factor zijn. De fase (vloeistof of gas) van een koolwaterstof wordt namelijk bepaald door het vloeistof-dampevenwicht. De toevoer van koolwaterstofcomponenten in een mengsel kunnen het mengsel daarom beïnvloeden en tot beperkingen leiden. Air Liquide heeft de knowhow om ​​vloeibare koolwaterstofmengsels te bereiden met gegarandeerde betrouwbaarheid en kwaliteit die de te analyseren processtroom nabootsen.

Typische toepassingen voor vloeibare koolwaterstofmengsels:
* Monitoring van grondstofstromen voor het proces. Dit kunnen monsters zijn met kleine sporencomponenten op ppm- of ppb-niveaus.
* Monitoring van stromen in een proces. Deze mengsels bestaan ​​vaak uit verschillende componenten, waarvan er vele in concentraties van procenten aanwezig kunnen zijn.
* Monitoring van hergebruikstromen in een fabrieksproces. Analysers worden gebruikt om te bepalen hoe een stroomafwaarts proces moet worden aangepast om het gebruik van een recyclestroom mogelijk te maken.
* Monitoring van afvalstromen..
* Kwaliteitsborging voor eindproductstromen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Air Liquide Benelux Industries

A world leader in gases, technologies and services for Industry and Health, Air Liquide is present in 75 countries with approximately 66,400 employees and serves more than 3.8 million customers and patients. Lees meer