Komkommertijd?

icon.highlightedarticle.dark training & advies
Laatste wijziging: 9 juli 2024
Lavandula
Lavandula | Foto: Anita te Riet
Article image of: Komkommertijd?
Colorado | Foto: Anita te Riet
Article image of: Komkommertijd?
Maison | Foto: Anita te Riet

Mijn vakantie zit erop voor deze zomer, we zijn drie heerlijke weken met ons “buzzie” op pad geweest. Voor die tijd echt nog heel veel werk verricht, zowel trainingen, coachgesprekken gevoerd en leuke trainingen mogen geven aan diverse organisaties.

En toen, op naar de zon, zoveel mooi weer hadden we nog niet gehad dit voorjaar.

Bestemming: la douce France dit jaar. We hebben genoten, van de natuur, de vele kleuren en geuren van de Drôme, Vaucluse, Provence, Ardèche en Vogezen.

De spontane ontmoetingen, in ons beste Frans nieuwe mensen leren kennen. Gewoon lekker “ouderwets” kamperen met een camperbus die we twee jaar geleden aangeschaft hebben. De ruimte, de vrijheid om te gaan en staan (nou ja, niet in Nederland, want daar mag je niet wildkamperen) waar je maar wilt. Is het leuk: blijven we, is het niet zo prettig: inpakken en wegwezen. Veel gewandeld, veel gefietst, over gebaande en zeker ook ongebaande paden.

Vrijheid, blijheid. Daar houd ik van, zowel privé als ook zakelijk. Niet op de geplaveide weg blijven, hierin flexibel mogen en kunnen zijn, de grenzen opzoeken van mogelijkheden. Uiteraard binnen de grenzen van wat moet, wettelijk verplicht is, of simpelweg veilig is.

Kijken naar de mogelijkheden, juist ook in mijn werk als trainer, consultant en coach. Samen op zoek naar nieuwe wegen, nieuwe kansen, zonder de eisen uit het oog te verliezen.

Ik krijg vaak de opmerking dat ik creatief ben in het bedenken van oplossingen, moeilijke (norm)teksten eenvoudig kan vertalen in “Jip & Janneke woorden” zodat het behapbaar wordt, begrepen wordt. Ik beschouw dit als grote complimenten. Dat is waar je het voor doet, als consultant, trainer en ook als coach. Je loopt even mee, probeert de klant zelf nieuwe wegen te laten ontdekken om ze daarna weer los te laten. Spannend? Ja! gaat het altijd direct goed? Nee! En ook dan is geen man/vrouw overboord, word ik “gewoon” weer voor een periode ingevlogen en dan pakken we de draad weer op. Er is altijd groei zicht- en merkbaar, dat is winst.

Een van de redenen dat ik bijna acht jaar geleden als ZZP’er ben gestart is die behoefte aan vrijheid en daar heb ik nog geen dag spijt van.

Vrijheid om mijn agenda te vullen met dingen waar ik energie van krijg (en dat is best veel), vrijheid om ook “nee” te kunnen zeggen als het me te veel energie kost of als ik er simpelweg geen tijd voor kan vrijmaken.

Ik bevind me in een zeer luxe positie, dat besef ik elke dag weer.

Dankbaar voor al die mooie opdrachten, die leuke klanten, de contacten in diverse branches en het onderlinge vertrouwen. Het leuke is ook dat er verbinding is met mijn netwerk. Zijn er vragen die ik even niet beantwoorden kan: dan gooi ik een hulplijntje uit. Succes gegarandeerd. Andersom ook, heeft men een vraag buiten de opdracht om dan beantwoord ik die met aandacht. Dat is samenwerking, dat is onderling vertrouwen.

Ik houd ervan om zo te werken.

Dus komkommertijd? Ja, technisch gezien wel, ik pluk ze regelmatig nu uit mijn kas en geloof me; ze zijn heerlijk.

Gaat dit artikel over werk? Deels ja, deels zeker ook nee.

Mijn ervaring is dat het niet altijd een strikt zakelijk onderwerp hoeft te zijn, als het maar prettig leest.

Ook hierin neem ik de vrijheid.

Ik wens iedereen die de vakantie nog tegoed heeft een heel fijne tijd, hopelijk genieten jullie er net zo van als wij hebben gedaan.

Opgeladen voor de komende periode, die ook wat rustiger zal zijn, omdat mijn klanten nu langzaam op vakantie gaan. Nog twee trainingen te geven, dan is dat ook even klaar tot begin augustus.

Er staan zoveel leuke, uitdagende dingen op het (najaars)programma.

Diverse trainingen, consultancy opdrachten en ook coaching, de agenda is goed gevuld.

Een prachtige combinatie van deze drie dingen die soms als vanzelf in elkaar overvloeien.

Geniet van de komende periode, ik geniet nog even na van onze trip en kijk vol vertrouwen naar de tweede helft van dit mooie jaar.

Een tweede helft waarin ik ook verder ga met mezelf ontwikkelen in de opleiding tot teamcoach. Dus wie weet wat dat nog gaat brengen.

Nogmaals: fijne zomervakantie, de kwaliteit van die van ons was prima.

Dat gun ik ieder ander ook.

Training, coaching en advies icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Komkommertijd?

Bergenius Training, Coaching en Advies

Lees meer