Jar-Testen conform ASTM D-2035 norm

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Jar-Testen conform ASTM D-2035 norm
Article image of: Jar-Testen conform ASTM D-2035 norm

Flocculatie of coagulatie is fundamenteel in elk waterbehandelingsproces en het is een voorbereidende fase voor sedimentatie, filtratie en desinfectie voordat water wordt gedistribueerd voor residentieel en industrieel gebruik. De keuze en dosering van de chemische stollingsmiddelen, voor het verwijderen van zwevende stoffen en verontreinigende stoffen in water, vloeien namelijk voort uit de resultaten van de laboratorium Jar-test, die de volledige werking in waterzuiveringsinstallaties nabootst.

Flocculators van de JLT- en FCS-serie met meerdere roerders en reproduceerbare snelheid garanderen standaardomstandigheden, een basisvereiste voor betrouwbare resultaten volgens referentiemethode ASTM D-2035. Bij de FCS-serie heeft u de keuze uit 4 of 6 posities waarbij de rotatie snelheden individueel en tijdens de analyse zijn aan te passen. De rotatie roerders zijn in hoogte verstelbaar zonder gebruik te hoeven maken van externe instrumenten. De snelheid vind plaats door een elektronische DC gear motor van 10 tot 300 rpm. Door het gemak van het verlichtbare panel aan de achterkant kunnen de monsters goed verlicht gecontroleerd worden. De robuuste apparatuur van VELP heeft een sterke weerstand tegen chemische en mechanische corrosie.

Zowel de JLT en de FCS is bij Laboramastore uit voorraad leverbaar. Start uw Jar-Test binnen 3 werkdagen!

Flocculators icon.arrow--dark

Geschreven door

Laboramastore

Uw Totaal Supplier LaboramaStore is sinds 1963 een gerenommeerd totaal-supplier voor laboratorium artikelen en onderdeel van Wilten Instrumenten Benelux. De basis van de website is concurrerende prijzen, voorraad, levertijd binnen... Lees meer