INTOS cleanroom-meubels voor Spits Laboratorium Alkmaar

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: INTOS cleanroom-meubels voor Spits Laboratorium Alkmaar

SPITS is als bedrijf gespecialiseerd in het leveren van automatisch ingepakte geneesmiddelen aan apotheken. Deze manier van geneesmiddelverstrekking verhoogt de kwaliteit en veiligheid voor de patiënten aanzienlijk. Met locaties in Alkmaar, Apeldoorn en Oosterwolde, verzorgt Spits medicijnuitgifte op maat aan vele apotheken in het land.

Door de sterke groei binnen de farmaceutische sector, was de locatie in Alkmaar toe aan uitbreiding. Het huidige pand van 2.000m² is daarom begin 2021 uitgebreid met nog eens 5.000m². Daarnaast heeft het huidige pand de nodige verbouwing ondergaan. Het nieuwe Spits Alkmaar zal o.a. ruimte bieden voor een mix van kantoren en kantoortuinen, auditoriums, vergaderzalen, een fitnessruimte en een kantine. Maar daarnaast ook een eigen cleanroom van zo’n 1.000m² om alle medicijnen zelf te kunnen verwerken.

INTOS Lab Solutions heeft voor de nieuwe cleanroom de meubels mogen leveren. Door de ruime ervaring in cleanroom omgevingen en de goede samenwerking met de cleanroom bouwer en de klant, is er een fijne werkomgeving gecreëerd. INTOS Lab Solutions is verantwoordelijk geweest voor de omkleedruimtes (sluizen) met dispenserkasten, de schoenenkasten, de spoelmeubels en de overstapbanken. In de cleanroom staan tafels, kasten en speciale ontblistering werkplekken. Ook zijn er op maat gemaakte doorgeefkasten geplaatst om de medicatie te kunnen verplaatsen tussen de verschillende klassen van ruimtes.

De grootste uitdaging bij dit project was een werkplek te creëren met geïntegreerde stofkast (een werkplek met afzuiging die jaarlijks gevalideerd wordt). De stofkast zelf was niet het meest ingewikkelde, maar de combinatie met een hoog-laag systeem voor de werkplek maakte dit een uitdagende klus. INTOS Lab Solutions is er echter goed in geslaagd om de werkplek en de veiligheid van die werkplek te kunnen waarborgen. De tafel met stofkast en de achterwand, waar de filterbak met flexibele afzuigslag in zit vormt 1 geheel. Dit creëert de basis voor de medewerker om ergonomisch te werken in een veilige werkomgeving.

INTOS Lab Solutions heeft met de inrichting van de nieuwe cleanroom van SPITS laten zien dat ze niet alleen weten wat ze doen, maar ook een uitdaging willen aangaan om iets te creëren wat andere niet hebben.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:INTOS cleanroom-meubels voor Spits Laboratorium Alkmaar

INTOS Lab Solutions

INTOS is dé full service specialist voor interieurafbouw en inrichting van Laboratoria Lees meer