Innovatie op gebied van viscositeit, de Prodig serie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
96 bekeken 13 april 2023
Article image of: Innovatie op gebied van viscositeit, de Prodig serie

Viscositeit, het vermogen van een product om weerstand te bieden aan de stroming. De vloeistof wordt gedwongen tot een shear rate (rotatiesnelheid) en de afschuifspanning (motor torque) wordt gemeten. De waarden van shear rate en afschuifspanning maken het vervolgens mogelijk om de viscositeit te berekenen met behulp van de Newton-vergelijking en de constanten die zijn gekoppeld aan de gebruikte spindel.

Viscositeit kan worden toe gepast in diverse industrieën, waardoor diverse varianten aan instrumenten beschikbaar zijn. Wilten Instrumenten biedt een breed scala aan viscositeitsmeters met elk zijn unieke meet methode.
De nieuwe Prodig serie van Lamy Rheology is daar één van. De oplossing voor uw meest veeleisende methodes. Door de 7’’ touchscreen kunt u uw meetmethoden maken en opslaan, resultaten of curven weergeven, gegevens analyseren, rapporten afdrukken, gebruikers beheren en gegevens beschermen, zonder dat u gebruik dient te maken van een externe PC. De Prodig serie bevat naast de viscositeitsmeter ook een geltimer, de GT300 Prodig.

Voor meer informatie over de Prodig serie of andere viscositeitsmeters kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met het vinden van de oplossingen voor uw lab!

Viscositeitsmetersicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Innovatie op gebied van viscositeit, de Prodig serie

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer