In detail: Lab Companion Laminaire flowkasten

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
51 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: In detail: Lab Companion Laminaire flowkasten

We bespraken al uitgebreider waarom Laser2000, een high-tech distributeur gespecialiseerd in lasers en opto-elektronica, ook laboratoriumproducten opgenomen heeft in het leveringsprogramma. In het kort komt het erop neer dat laboratoriumproducten complementair zijn aan laser- en opto-elektronica producten. Onze klanten in sectoren zoals de hightech, biotech of de medische en onderzoeks-omgevingen beschikken vaak naast laser- en opto-electronica producten over een heel arsenaal aan laboratoriumproducten. Van ovens en vriezers tot aan incubators en laminaire flowkasten. In dit artikel gaan we tot in detail in op de laminaire flowkast.

Laser2000 wil haar klanten altijd zo goed mogelijk helpen door mee te denken over vraagstukken en een zo compleet mogelijk assortiment te bieden van producten, die passen bij hun wensen en behoeften. Met deze visie in gedachten ondersteunen wij laboratoria al langere tijd in de aanschaf van laboratoriumproducten. Van oriëntatie tot aan installatie en onderhoud.

In eerdere artikelen beschreven we al een van deze producten in ons assortiment, de laminaire flowkast en zijn functie. Laser2000 is de distributeur van de laminaire flowkasten van het Zuid-Koreaanse merk Lab Companion. We beschrijven dit kwalitatief hoogwaardige product en de verschillende uitvoeringsmogelijkheden.

Lab Companion laminaire flowkast

In de basis bestaan er drie varianten die elk met of zonder onderstel geleverd kunnen worden. De kasten zonder onderstel worden op een werkblad (tafel) geplaatst en als er wordt gekozen voor de variant met onderstel dan worden ze op de vloer geplaatst en zijn ze verrijdbaar. De drie varianten zijn de BC-01H, de BC-11H en de BC-21H. Het belangrijkste verschil is het formaat, de breedte van de kasten varieert van 945mm (BC-10H) tot aan 2035mm (BC-21H). De hoogte is identiek. Hieronder de tabel met de exacte maatvoering in mm. De gewenste (proef)opstelling, het (formaat van) het werkstuk of de workflow is meestal bepalend voor het formaat.

(BxDxH) BC-01H BC-11H BC-21H
Buitenmaat 1135 x 620 x 1150 1435 x 620 x 1150 2035 x 620 x 1150
Buitenmaat + onderstel 1135 x 620 x 1860 1435 x 620 x 1860 2035 x 620 x 1860
Binnenmaat 945 x 585 x 670 1245 x 585 x 670 1845 x 585 x 670

Laminaire flowkast voor bescherming van het onderzoek en de onderzoekomgeving

Een laminaire flowkast moet zowel het onderzoek (test sample) als de onderzoeker en de werkomgeving beschermen. Bij het beschermen van het onderzoek is een schone experiment ruimte van belang, bij het beschermen van de onderzoeker en omgeving gaat het vooral om het veilig afvoeren (filteren) van schadelijke gassen. Lab Companion laminaire flowkasten beschikken standaard over een aantal unieke gepatenteerde features om beide doelen te bewerkstelligen. De belangrijkste features beschrijven we hieronder:

– Type luchtstroom: Verticale laminaire luchtstroom
– Speciaal ontwikkelde diffuser zorgt voor goede laminaire flow
– Zowel aan de buitenkant als in de binnenkant identieke digitale aflees- en bedieningsunit voor veilige en gemakkelijke bediening van ventilatie en licht en aflezen van flow en luchtvochtigheid.
– Beschikbare filters: ULPA, HEPA filter en Pre filter.
– ISO-klasse 4 (US-klasse 10) HEPA-filter voor optimale bescherming.
– 0,3 μm en grotere deeltjes worden verwijderd met een efficiëntie van 99,99%.
– Comfortabele toegang aan de voorkant tot filters voor eenvoudige vervanging.
– Hoogwaardig Pre filter van polyestervezel (met minimaal drukverlies en 85% arrestant op de A.F.I.-test) voor het opvangen van grotere deeltjes en het verlengen van de levensduur van het HEPA-hoofdfilter.
– Wanneer de gepatenteerde vleugeldeur van gehard glas wordt geopend tijdens UV-sterilisatie, wordt de UV-lamp automatisch uitgeschakeld. Bij uitschakeling van de UV-lamp wordt zowel het gewone licht als de ventilatie ingeschakeld.
– Werktafel standaard van roestvast staal (#304)
– Energiezuinig en stil (< 65db)
– 2 jaar garantie

Maar ook qua onderhoud is de laminaire flowkast van Lab Companion intelligent te noemen. Wij spreken zelfs over smart maintainance omdat er sprake is van realtime-monitoring van (HEPA) filter status, digitale meting (differential pressure sensor) en automatische vervangingsmelding van filters. Ook de UV-lamp straling wordt gemeten door een UV-sensor zodat wanneer de stralingsintensiteit onder de 80% zakt er een melding volgt.

Laminaire Flowkast van Lab Companion voor hightech ontwikkelomgevingen en onderzoekslaboratoria

Met Lab Companion hebben we een kwalitatief zeer hoogwaardig en concurrerend product in ons assortiment. Een product dat niet misstaat in de meeste hightech ontwikkelomgevingen of in onderzoekslaboratoria waar de strengste eisen gelden. Als Laser2000 denken we graag al vroegtijdig mee over de juiste configuratie en dragen we graag zorg voor installatie, validatie en onderhoud in werkomgevingen.

Wil je meer weten over Lab Companion Laminaire Flowkasten of onze andere laboratorium producten? Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor het samenstellen, installeren en onderhouden van jouw laboratorium benodigdheden. Neem contact op met onze specialist Svante van der Rijst via [email protected] of bel met +31-297-266191.

Clean benchesicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark