Highlights van de World of Laboratory

icon.highlightedarticle.dark Management
46 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Highlights van de World of Laboratory

Met circa 135 exposanten biedt de World of Laboratory de nieuwste technologieën, innovaties, oplossingen en tools voor het laboratorium. Op de beursvloer kunt u een breed aanbod aan bedrijven vinden, van labinrichting, -apparatuur en verbruiksartikelen tot aan analytische en optische instrumenten en chemicaliën. Ook exposanten op het gebied van labautomation en life science-oplossingen geven acte de présence.

Redactie: FHI

Seminars

Het uitgebreide lezingenprogramma van de World of Laboratory belicht actuele thema’s vanuit vakgenoten en experts. Onderwerpen die aan bod komen zijn: voedselveiligheid in het lab, veilig werken met onveilige stoffen en innovaties in de sample workflow. Ook bieden we een workshop aan over duurzaamheid in het lab.

Article image of: Highlights van de World of Laboratory

Seminar Voedselveiligheid in het lab

Dinsdag 27 september 2022, 09:30 – 12:00
LOCATIE: Croesefoyer

Spijker uw kennis bij en maak kennis met innovaties op het gebied van voedselveiligheid tijdens dit seminar. Vijf deskundigen gaan in op diverse analytische technieken en methodes om stoffen in voeding op te sporen en voedselveiligheid te waarborgen. Dit seminar heeft aansluiting op de X-pedition Voedselveiligheid – van koe naar chocolade.

Voor wie is dit seminar bedoeld?
(Hoofd)analisten, labmanagers, R&D managers, directeuren, inkopers en studenten afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie, zuivelindustrie, universiteiten en instituten, contract- en testlaboratoria, milieu- en water labs en chemische industrie.

Sprekers:
Ruben Kause van Wageningen Food Safety Research, Herman Bultsma van CLAFIS Ingenieus, Aldo Evers van Normec Foodcare en Marcel de Vreeze van NEN.

Article image of: Highlights van de World of Laboratory

Seminar Veilig werken met onveilige stoffen

Donderdag 29 september 2022
09:30 – 12:00
LOCATIE: Croesezaal

Tijdens dit seminar belichten vijf experts alle aspecten van veilig omgaan met gevaarlijke stoffen in het laboratorium. Zij gaan onder meer in op de branche RIE voor laboratoria en de impact van incidenten in een lab. Ervaringsdeskundigen delen hun expertise en methodieken met als doel om bewustwording te creëren over de risico’s én om handvatten aan te reiken hoe risico’s beperkt kunnen worden.
Dit seminar heeft aansluiting op de X-pedition Veiligheid op het lab.

Voor wie is dit seminar bedoeld?
Laboratoriummedewerkers en labmanagers, (hoofd) analisten, kwaliteitsfunctionarissen, veiligheidscoördinatoren en HSEQ-ers.

Sprekers:
Robert Schippers van SGS, Meike Daniels en Dianthe van der Krift van KMO Solutions, Marieke Schenkel van Polygon, Carla van den Berg van Hycult Biotech, Arco Engelen van HumanNova en Elena Remers van YSDS.

Seminar Innovaties in de sample workflow

Donderdag 29 september 2022
09:30 – 12:00
LOCATIE: Croesefoyer

Door het optimaliseren van de sample workflow kunnen laboratoria de efficiëntie in het lab verbeteren, de laboratoriumcapaciteit verhogen en het aantal fouten verminderen. Een belangrijke manier om de sample workflow te verbeteren, is het standaardiseren van processen. Daarnaast is het implementeren van innovatieve technieken en applicaties, hoe eenvoudig ook, een belangrijke stap. Tijdens dit seminar geven vijf sprekers uit de praktijk inzicht in hoe zij omgaan met dit thema. Dit seminar heeft aansluiting op de
X-pedition Innovaties in de sample workflow.

Voor wie is dit seminar bedoeld?
(Hoofd)analisten, labmanagers, operationeel managers, R&D managers, wetenschappers en studenten afkomstig uit de biotech, farmaceutische industrie, universiteiten en instituten, ziekenhuizen, contract- en testlaboratoria.

Sprekers:
Tom Hofste van Radboudumc, Luk de Troyer van Brady Corporation, Koen Mulder van Photanol en Giovanni de Martino van Suez

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark