Het coronavirus en RT-PCR-apparatuur

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Het coronavirus en RT-PCR-apparatuur

Het nieuwe coronavirus 2019-nCoV wordt gediagnosticeerd met RT-PCR die de hoeveelheid viraal RNA in het bloed, serum en/of sputum van een patiënt detecteert.
Het spreekt voor zich dat de gebruikte (q) PCR-apparatuur naar behoren moet functioneren. Daarvoor moeten (q) PCR-cyclers regelmatig metrologisch traceerbaar gekalibreerd worden.

ISO-vereiste
Hoewel de metrologisch traceerbare temperatuurkalibratie een ISO-vereiste is voor medische en testlaboratoria, voldoen ze niet allemaal aan de regels. Maar als potentiële patiënt wilt u niet twee weken geïsoleerd doorbrengen als u gezond bent en niet naar huis worden gestuurd als u ernstig ziek bent. Wij pleiten er daarom voor dat alle laboratoria kalibreren conform de norm en auditors dienovereenkomstig beoordelen.

Geschreven door

CYCLERtest

Technologisch marktleider in (q)PCR kalibraties CYCLERtest – met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in Amerika en China – wordt wereldwijd vertegenwoordigd door gekwalificeerde distributeurs. Dankzij de uiterst nauwkeurige kalibratietools... Lees meer