Het belang van deeltjesvorm in elektrodematerialen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Het belang van deeltjesvorm in elektrodematerialen

Verwacht wordt, dat dit het decennium zal zijn waarin de energietransitie echt gestalte krijgt, aangezien elektrische voertuigen en platforms voor hernieuwbare energie ervoor zullen zorgen we ons van de fossiele brandstoffen kunnen afwenden.

De katalysator voor deze volgende grote maatschappelijke verschuiving is de voortdurende vooruitgang van de productie van batterijen, inclusief opkomende batterijtechnologieën zoals Na-ion, Li-zwavel en Zink-air.

Dagelijks werken batterijproducenten aan oplossingen die veiliger, lichter en krachtiger zijn. Bovendien zullen, vanwege hun massale toepassing in elektrische voertuigen, schaalvergroting en kostenbesparingen nodig zijn. Nu regelgeving strenger wordt en consumenten veeleisender, stimuleren deze kernproblemen niet alleen onderzoek naar nieuwe batterijmaterialen, maar ook verbeteringen in de productie-efficiëntie om de productiekosten te minimaliseren. Wanneer succes wordt bepaald door hele fijne marges, moeten de fabrikanten in staat zijn om kwaliteit en prestaties te garanderen – elke keer weer.

Bij Malvern Panalytical dragen we ons steentje bij door een volledig assortiment aan oplossingen voor kwaliteitscontrole van de batterijproductie aan te bieden; oplossingen die fabrikanten en onderzoekers nieuwe niveaus van inzicht en controle bieden. Ons doel is om fabrikanten van batterijcomponenten te helpen bij het bereiken van een consistente kwaliteit tijdens elke fase in de van de productielijn.

Van kathodekarakteriseringstools tot het meten van deeltjesgrootteverdeling, zeta-potentiaalanalyse en meer, we zullen onze reeks oplossingen voor batterijproductie de komende weken nader bekijken tijdens de `Focus on batteries` webinar reeks (Engels gesproken).

Op 18 Maart 2020 zal de tweede gratis webinar in de reeks getiteld `The Significance of Particle Shape of Electrode Materials` plaatsvinden. Ga naar de Malvern Panalytical website en klik op de `Learn` tab om je te registreren.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark