Headspace-Spuit met revolutionair ontwerp

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Voor automatische injectie op de Pal combi–xt headspace autosamplers heeft Hamilton een nieuwe headspace-spuit ontworpen. Dit model, dat genomineerd is voor de Duitse Ontwerpprijs 2017, bestaat uit een chemisch inerte naaldbevestiging en een High Dynamic (HD)-zuiger. Bij normale headspace-spuiten wordt de zuiger met een O-ring afgesloten. Helaas wordt de afdichting bij hoge temperaturen minder betrouwbaar door de verschillen in thermische uitzettingscoëfficiënten van de diverse materialen. Lekkage ligt dan op de loer. De speciale combinatie van naald en zuiger die Hamilton ontwikkeld heeft, compenseert voor dit soort warmte-effecten en voorkomt speling in de seal waardoor organische en gechloreerde oplosmiddelen langs de verzegeling kunnen glippen.

Het veer-in-zuiger-ontwerp zorgt voor een dynamische afsluiting tussen de zuigerpunt en de binnenzijde van het glasreservoir. Dit voorkomt lekkages tijdens het gebruik. Met een temperatuurstabiliteit tot wel 200°C wordt het bovendien mogelijk meer componenten te analyseren dan met conventionele headspace-spuiten. Het gebruik van deze nieuwe spuit voorkomt spookpieken bij headspace GC-analyses, verhoogt de nauwkeurigheid en verbetert de reproduceerbaarheid.

Geschreven door

Logo van:Headspace-Spuit met revolutionair ontwerp

JSB, Joint Analytical Systems Benelux B.V.

Knowledge partner Since 2002 JSB has been active on the European market and in the past ten years JSB positioned itself as a full knowledge partner in chromatography and mass... Lees meer