Halix-gebouw geopend

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Halix-gebouw geopend

Op het Leiden Bio Science Park vond op 22 november de officiële opening plaats van HALIX’s gloednieuwe cGMP-faciliteit met een oppervlak van 6,700 m². De nieuwbouw biedt Halix — een spinoff van Hall Allergy — de mogelijkheid de productie van eiwitgerelateerde producten voor toekomstige medicijnen uit te breiden, evenals die van virusgebaseerde producten.

Halix produceert vaccins tegen de verspreiding van infectieziekten en virussen, waaronder middelen tegen het chikungunya- en het zikavirus, maar werkt ook aan therapieën tegen bepaalde kankersoorten. In het vijf verdiepingen hoge gebouw staat een GMP-productielijn voor virale vaccins en virale vectoren, waarvoor een bioreactor van 250 liter beschikbaar is. In een aparte eiwitproductieruimte gaan de bioreactorcapaciteiten tot 1.000 liter.

De laboratoriumruimten in de faciliteit zijn gericht op procesontwikkeling, analyse en kwaliteitscontrole van biofarmaceutische producten. Er wordt gewerkt in BSL2-cleanrooms die naar niveau 3 opgewaardeerd kunnen worden. De kantoren, het lab en de cleanroom bieden aan 70 mensen werk.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark