Haal het beste uit je lab data

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Haal het beste uit je lab data

De eerste reden voor bedrijven om laboratoriuminformatie te bewaren is maar al te vaak om snel genoeg toegang te krijgen tot een zeer specifiek gegeven dat nodig zou kunnen zijn voor een onderzoek, een klacht of een inspectie.
Om te kunnen achterhalen hoe een specifiek monster van een specifieke situatie eruitzag en hoe het werd geanalyseerd, worden miljoenen en biljoenen getallen bewaard in één database. Bedrijven hopen op deze manier onmiddellijk hetzelfde soort papieren resultaat – lees het analysecertificaat – te kunnen reproduceren voor de inspecteurs.
De Paperless Lab Academy stimuleert discussies over wetenschappelijk datamanagement en geeft antwoorden op uw dagelijkse pijnpunten. De 8ste Europese editie vindt plaats op 21-22 april 2020 in Baveno aan het Lago Maggiore. De discussies gaan over het beheersen van laboratorium- en de kwaliteitsinformatie. Zij kunnen de bedrijven veel meer kan bieden. De enorme hoeveelheid informatie die in de laboratoriumsystemen is opgeslagen, kan zeker één van de meest cruciale bronnen voor zakelijke beslissingen worden.

Waarom wordt kwaliteit niet op dezelfde manier benaderd als het een van de meest cruciale parameters is waarop klanten bedrijven beoordelen?
Op de Paperless Lab Academy dagen we de status quo uit. Keynote sprekers en leveranciers zijn er zeer uitgesproken over dat bedrijven serieus moeten overwegen om te investeren in het benutten van de kwaliteitsdata voor prestatie-evaluatie, in het stimuleren van procesverbeteringen en in het simuleren van scenario`s die kunnen leiden tot voorspellende kwaliteit.
Hoe moet dit dan aangepakt worden? Wat mag u verwachten van het tweedaagse congres?
Door keynote sprekers en in interactieve workshops worden volgende onderwerpen behandeld:
– Snelle overdracht van ruwe data naar een gedeelde omgeving in de Cloud maakt deze gegevens direct bruikbaar op alle niveaus. Van eenvoudige integratie van alle laboratoriuminstrumenten via het Internet of Lab Things tot volledige traceerbaarheid van de behandeling van monsters en volledige naleving van de dataintegriteit.
– Hoe standaardformaten het gebruik van en de toegang tot de gegevens vereenvoudigen, zelfs in GxP-omgevingen.
– Big Data is een realiteit en kunstmatige intelligentie is de motor achter voorspellingen, aanbevelingen, classificaties en automatische herkenning.
Dit nieuwe concept destabiliseert organisaties, niet alleen de IT-afdelingen die gericht waren op het mogelijk maken van processen, maar ook laboratoria en R&D-afdelingen die moeten leren hoe ze dit nieuwe concept kunnen omarmen.
– Het gebruik van gestructureerde en ongestructureerde data in real-time vervangt snel ouderwetse benaderingen om “after-the-fact” problemen te evalueren en op te lossen. Deze aanpak zal, door het gebruik van grotendeels onderbenutte gegevens, de mogelijkheid bieden om problemen te voorspellen in plaats van te corrigeren. Deze aanpak verandert de houding op alle bedrijfsniveaus. Op de PLA2020 zal een echte case study worden gepresenteerd.
– Breed ELN- en LIMS-implementatieproject.

De Paperless Lab Academy 2020 is dé plaats om alle antwoorden te vinden, te discussiëren met ervaringsdeskundigen en gezamenlijke zorgen te delen.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Haal het beste uit je lab data

Paperless Lab Academy® conferences

Paperless Lab Academy®: the annual congress you should attend to keep up to date with the digital transformation of laboratories and quality processes. Lees meer