GRATIS digitale poster GHS-symbolen en hun betekenis

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: GRATIS digitale poster GHS-symbolen en hun betekenis

In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen dagelijks te maken met gevaarlijke stoffen op het werk. Het werken met gevaarlijke stoffen brengt risico’s met zich mee voor de gezondheid en het milieu. Blootstelling aan gevaarlijke stoffen kan leiden tot ernstige ziekten, zoals kanker, astma en longziekten. Om het aantal dodelijke slachtoffers door blootstelling aan gevaarlijke stoffen te verminderen is het belangrijk dat men weet met welken chemische producten men op de werkplek te maken heeft en welke risico’s dit met zich meebrengt voor de gezondheid.

Globally Harmonished System (GHS)
Per 1 juni 2015 heeft het Globally Harmonished System (GHS) alle oude pictogrammen met de bekende oranje kleur en de daarbij behorende R+S-zinnen vervangen. Dit besluit is genomen om wereldwijd tot één systeem voor de gevaarindeling van gevaarlijke stoffen te komen. Heb je in het magazijn of op de werkplek nog chemische producten staan met daarop eem sterk verouderd etiket? Dan ben je verplicht dit product te voorzien van een nieuwe etiket met daarop de nieuwe GHS-pictogrammen.

Gratis digitale poster gevaarlijke stoffen symbolen en hun betekenis
De GHS symbolen op het etiket van gevaarlijke stoffen zijn er niet voor niets. Ze kunnen zowel in enkelvoud of in combinatie zijn afgebeeld op het etiket. Deze pictogrammen zijn er om gebruikers en vervoerders te informeren over de gevaren en risico’s van het chemische product.

Een gratis digitale poster ontvangen met daarop de GHS pictogrammen en hun betekenis, inclusief scanbare QR code voor een uitgebreide toelichting? Stuur dan een bericht naar [email protected] om deze gratis poster aan te vragen.

Geschreven door

Logo van:GRATIS digitale poster GHS-symbolen en hun betekenis

ITIS

Sinds 1992 is ITIS marktleider op het gebied van informatiesystemen voor chemicaliënbeheer binnen ziekenhuizen, overheidsinstellingen, onderzoekslaboratoria en productiebedrijven. Met de applicaties SOFOS 360 en/of het internationale Chemwatch beschikt uw bedrijf... Lees meer