Gebruiksvriendelijk bioreactorsysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

ESCO’s Vaccixcell CelCradle is een eenvoudig te gebruiken bioreactorsysteem voor celkweek met hoge dichtheid. Toepassingen zijn celkweek, eiwit- en virusproductie, productie van monoclonale antilichamen, eiwitonderzoek, farmacokinetiekstudies en gentherapie. Het systeem neemt minder ruimte in dan rollerflessen, kweekflessen en spinner flasks en biedt hogere opbrengsten.

Cellen worden met deze applicatie afwisselend blootgesteld aan medium met voedingsstoffen en lucht. Dit creëert een dynamische interface tussen lucht en medium op het celoppervlak wat de opname van voedingsstoffen en de overdracht van zuurstof maximaliseert. Het bioreactorsysteem bestaat uit twee componenten: de steriele CelCradle-fles en de balg-compressor CelCradle Stage voor maximaal 4 flessen. Bij het gebruik wordt de CelCradle-fles geënt met cellen en gedeeltelijk gevuld met medium. Elke standaardfles bevat 5,5 g BioNoc II-dragers (15.000 cm2) waarop de cellen hechten en groeien. Met vier flessen levert dit uiteindelijk tot 1010 cellen of milligrammen tot grammen eiwitproductie. De speciale behandeling van het BioNoc II-oppervlak maakt het CelCradle-systeem geschikt voor de meeste soorten hechtende cellen en vereenvoudigt het oogsten van cellen, celfracties en uitgescheiden eiwitten.

Door de efficiënte overdracht van nutriënten en zuurstof kan met één CelCradle-fles hetzelfde worden bereikt als met 18 tot 20 rollerflessen. De CelCradle Stage is geschikt voor totaal vier flessen en kan worden opgeschaald door er een extra fles bij te plaatsen. Het compacte systeem past gemakkelijk in een standaard CO2incubator.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark