Geavanceerd indampen van 54 monsters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Geavanceerd indampen van 54 monsters

De LabTech MultiVap54 is de nieuwste automatische stikstofverdamper, die tot 54 monsters tegelijkertijd kan verwerken. Dit geavanceerde instrument maakt automatische besturing mogelijk van zowel de stikstofstroomsnelheid als de verticale lift van de naalden. Hiermee wordt de afvoer van damp versnelt en komt het vloeistofoppervlak maximaal in contact met de stroom stikstofgas.

Bovendien kan de MultiVap54 waterbadtemperatuur tijdens het verdampingsproces worden aangepast, afhankelijk van het kookpunt van het oplosmiddel en volatiliteit. Dankzij de PID temperatuurregeling is de temperatuurnauwkeurigheid ±0,1°C. Het resultaat van alle bovengenoemde kenmerken is een hogere efficiëntie en een lager verbruik van stikstofgas. Voor de veiligheid vergrendeld het deksel automatisch als de LabTech MultiVap54 in gebruik is. Maar middels een kijkvenster en interne verlichting krijgt u goed zicht op het verloop van het concentratieproces.

Verder wordt alles duidelijk weergegeven op het 7-inch colour touchscreen met intuïtieve software-interface. Extra flexibiliteit is er dankzij de 6 rijen met elk 9 naalden, die per rij of gelijktijdig kunnen worden ingezet. De naalden zelf zijn in een handomdraai te vervangen. Er zijn monsterbuisrekken verkrijgbaar voor buizen van 2 ml tot 60 ml.

LabTECH Multivap 54icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Geavanceerd indampen van 54 monsters

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer