Geautomatiseerde Pyrolyse tot 1000 °C

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De Gerstel pyro module zorgt voor een zeer flexibele en efficiënte geautomatiseerde pyrolyse van vaste stoffen en vloeistoffen tot 1000 °C in combinatie met een GC / MS-bepaling van thermische ontbindingsproducten. Zelfs is het mogelijk om thermische desorptie en pyrolyse analyses van hetzelfde monster achterelkaar uit te voeren, waardoor de analist in de kortst mogelijke tijd een zo schoon mogelijk pyrogram en de maximale hoeveelheid informatie krijgt.

Efficiënte en nauwkeurige analyse

In combinatie met de Gerstel multiPurpose Sampler kunnen tot 40 monsters per tray automatisch in één batch worden “gepyrolyseerd”. Maximaal 6 trays kunnen op de sampler worden geplaatst. Met slechts één methode en één sequence tabel kan de analist het complete systeem opzetten, zowel voor thermische desorptie, pyrolyse als voor de GC / MS-analyse. Dit vermindert het risico op fouten, maakt een zeer efficiënte workflow mogelijk en genereert betrouwbare resultaten.

Eenvoudige bediening

De Pyrolyzer is zeer eenvoudig te bedienen. Plaats het monster in een monsterhouder, bevestig de houder vervolgens aan het TDU-pyrolyse-inzetstuk en zet het in de PYRO-tray. Het monster wordt automatisch geïntroduceerd in de TDU Pyrolyzer. Vergelijkbaar met de standaard thermische desorptie, worden de afbraakproducten van pyrolyse direct naar de GC-kolom overgebracht of opnieuw naar het Gerstel gekoelde injectiesysteem CIS toegevoerd. De Gerstel pyro module kan ook handmatig worden gebruikt.

Breed bereik van pyrolysetemperaturen

De initiële thermische desorptie kan worden uitgevoerd bij temperaturen variërend van de omgevingstemperatuur tot 350 ° C. Pyrolyse wordt uitgevoerd bij door de gebruiker gedefinieerde temperaturen van 350 ° C tot 1000 °C. Standaard gepulseerde pyrolyse of geprogrammeerde verwarming met snelheden van 0,02 °C / s tot 100 °C / s, kunnen worden gekozen.
Zo kan de analist de optimale analysecondities selecteren voor elk type monster en de omstandigheden laten variëren van monster tot monster in één geautomatiseerde reeks, bijvoorbeeld tijdens de ontwikkeling van een methode.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Geautomatiseerde Pyrolyse tot 1000 °C

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer