Food Analytical Technologies Maastricht start met het gebruik van NIRS

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
40 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Food Analytical Technologies Maastricht start met het gebruik van NIRS

Uitbreiding van de samenwerking
Wilten Instrumenten Benelux breidt de samenwerking met HiperScan verder uit en start met Food Analytical Technologies BV een samenwerking door het nieuwe NIRS Finder SD Rotator systeem te plaatsen: Met dit instrument wordt een analysetijd van slechts 20 seconden behaald voor bijvoorbeeld de bepaling van eiwit, vet en vocht in vleesproducten.

Referentielab voor NIRS in Maastricht
Door de nieuwe samenwerking zal het laboratorium van Food Analytical Technologies dienen als referentie lab. Vanaf januari kunnen potentiële afnemers van de Hiperscan NIRS hier hun eigen monsters meten en het instrument uitgebreid testen onder deskundige begeleiding van Michel Goldbach, welke zijn Master of Science aan de Universiteit van Utrecht heeft behaald en zich specialiseerde in medicijninnovatie.

Kwaliteit, flexibiliteit en verbetering
Food Analytical Technologies is een onafhankelijk, state-of-the-art laboratorium aan de Schoenersweg, Maastricht in het pand van FI&S (Food Ingrediënts & Specialties). Dit laboratorium is gespecialiseerd in analytische en technische diensten voor de voedingsmiddelen, diervoeder- en drankenindustrie en is actief in Nederland, België en Duitsland. Zij streven naar kwaliteit, flexibiliteit, verbetering van processen & eerlijkheid. Dit alles doen zij zonder de klantgerichtheid uit het oog te verliezen. Het is dus een logische stap dat deze samenwerking aangegaan wordt, daar zij veel waarden met Wilten Instrumenten Benelux en HiperScan delen.

Voor meer informatie over de Finder SD Rotator of andere vragen en/of opmerkingen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Food Analytical Technologies Maastricht start met het gebruik van NIRS

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer