LabTech biedt vier modellen stikstof concentratoren, waarvan drie geautomatiseerd en één handmatig, met verschillende buismaten. Stikstof concentratoren bieden een alternatieve aanpak voor rotatieverdampers, met name wanneer er sprake is van kleine monsterhoeveelheden (minder dan 50 ml) en veel monsters.

Het verdampingsproces wordt versneld door een gasstroom over de vloeistof te leiden, waardoor de met damp verzadigde luchtlagen boven de vloeistof worden verplaatst. Bovendien verloopt de verdamping sneller doordat de monsters in een waterbad staan met een tot 100 °C instelbare temperatuur.

Compacter dan rotatieverdamper

Met automatische systeem, de LabTech MultiVap 10, kan de gebruiker volledig verdampen of concentreren tot een vast eindpuntvolume. In vergelijking met traditionele rotatieverdampers is het aanzienlijk compacter en kan het buiten een zuurkast worden gebruikt dankzij het geïntegreerde dampafzuigsysteem.

Dubbele eindpuntvaten van 50 ml en 200 ml

Een nieuwe functie van de MultiVap 10 zijn de dubbele eindpuntvaten van 50 ml en 200 ml, waarmee dankzij geschikte adapters eindpunten van 0,5 ml en 1 ml kunnen worden bereikt met dezelfde vaten. Zo is het niet meer nodig om verschillende vaten te gebruiken voor uiteenlopende eindpuntvereisten, wat de bediening van de LabTech MultiVap 10 nog gebruiksvriendelijker maakt.