Europese NMR verkoop licentie voor Anaspec Solutions

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Europese NMR verkoop licentie voor Anaspec Solutions

In 2015 is een project opgestart om met diverse partners een benchtop NMR te ontwikkelen voor de Europese markt. Met de ervaringen en marktkennis van Anaspec Solutions werd een partner gevonden die al verantwoordelijk is om diverse NMR instrumenten te ontwikkelen voor de Europese markt. Een team van ervaren software en hardware specialisten werden gekoppeld aan het applicatie team van Anaspec Solutions en een automatiseerder. Gedurende een periode van 3 jaar werd een markt analyse uitgevoerd voor deze benchtop NMR instrumentatie. De markt werd onderverdeeld in de verschillende industrie segmenten waar benchtop NMR een bekend en bruikbaar instrument is. Benchtop NMR systemen worden veelvuldig toegepast in de voedingsindustrie en of de (petro)- chemische industrie.
In bepaalde segmenten is automatisering van de analyse ook meegenomen in het gehele project.

De bestaande klanten en toepassingen werden benaderd om een bijdrage te leveren en waar nodig werden er monsters en meetstandaarden verzameld om resultaten te kunnen toetsen. Deze round robin testen werden in het najaar van 2018 in de laboratoria van de partners en Anaspec Solutions met succes uitgevoerd. Tijdens de laatste fase is een overeenkomst gesloten om Anaspec Solutions de verkoop licentie voor de europese markt te verlenen. De directe focus zal eerst de Benelux zijn, hetgeen de thuismarkt van Anaspec Solutions is, om vervolgens met het bestaande distributie netwerk nieuwe overeenkomsten af te sluiten in landen buiten de Benelux.

Met de overeenkomst werd ook het applicatie laboratorium van Anaspec Solutions verder uitgebreid met nieuwe benchtop systemen. De eerste kennismaking met de industrie heeft al plaatsgevonden tijdens de laatste editie van beurs Laborama vorige maand in Brussel. Aangezien ieder land een specifieke markt betreft werd het benchtop model gekoppeld aan de robot voor de analyses van het vaste vet gehalte in eetbare oliën en vetten. Beter bekend in deze industrie als SFC analyses of NMR10, NMR 20. Met name de kleine footprint van het systeem en gecombineerde droogbaden werden goed ontvangen door de Belgische olie en vet industie. Fotomateriaal en video ervan kunt u in dit bericht terugvinden. Andere benchtop NMR toepassingen zijn de bekende spin finish analyse voor de textiel industrie, olieën en vochtgehalte in noten, poriëngrootte in de olie en gas industrie en nog vele andere. Wij sturen u graag alle informatie toe over de diverse benchtop NMR toepassingen.

Anaspec Solutions is een gespecialiseerd bedrijf dat applicatie gerichte toepassingen aanbied in de gehele industrie. Met name FT-NIR, FT-IR, discreet auto analyzers, thermische meetapparatuur, natchemische technieken, Hoge resolutie NMR en TD-NMR instrumentatie zijn haar kerntaken. Het doel is om bedrijfsprocessen in zowel de laboratoria als in de productie verder te optimaliseren waarbij in sommige gevallen ook een bijdrage wordt geleverd in de duurzaamheid van deze bestaande processen.

Geschreven door

Anaspec Solutions BV

Anaspec Solutions B.V. is de directe gesprekspartner van de Benelux voor onze fabrieken, Q-Interline SA, Behr GmbH, ABB BV, Magritek GmbH, SpecFIT Instruments en Zeiss. Anaspec Solutions B.V. is een... Lees meer