Eppendorf Storage Boxes voor sample-opslag

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De Eppendorf Storage Boxes bieden flexibele en verbeterde combinatiemogelijkheden tussen de verschillende types doosjes. Daarmee benutten laboratoria hun vriezerruimte optimaal.
De doosjes zijn compatible met de meest gebruikte vriezerreksystemen en alle frequent gebruikte tubes passen perfect in de verschillende verdelingen. De Eppendorf Storage Boxes zijn gemaakt van polypropyleen.

Dit zorgt voor een hoge stabiliteit bij vriestoepassingen en maakt het mogelijk om het doorzichtige deksel vlot te openen en sluiten om samples snel en eenvoudig te inspecteren. De vorm van de dozen blijft dezelfde of er nu gekozen wordt voor sample-opslag op -86 °C of autoclaveren gedurende 20 minuten op 121 °C voor sterilisatie.
De alfanumerieke lasercodes vereenvoudigen het lokaliseren van de samples, de in hoog contrast gedrukte etiketten verbeteren de leesbaarheid. Ventilatieopeningen in de opslagdozen voor conische tubes van 15 en 50 ml zorgen voor een gelijkmatig vriesproces. Dit voorkomt het veelvoorkomende probleem met beschadigde of gebroken tubes in volledig afgesloten doosjes.

Geschreven door

Eppendorf

Eppendorf België N.V.- S.A. is gevestigd in Aarschot en Eppendorf Nederland B.V. is gevestigd in Nijmegen. Onze kantoren zijn verantwoordelijk voor de lokale verkoop- en serviceactiviteiten van de gehele Eppendorf... Lees meer