Elementar UNICUBE® Micro element analyzer

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Elementar heeft 120 jaar aan ervaring aangewend om de beproefde micro element analyzer vario MICRO cube naar een hoger niveau te tillen, met als belangrijkste uitgangspunt de laborant die er mee werkt. Het resultaat is de nieuwe Unicube voor de element analyse van koolstof, waterstof, stikstof en zwavel. De Unicube combineert de lage kosten en de gevoeligheid van een micro-element analyzer met de flexibiliteit en uitstekende robuustheid van een macro analyzer. Dus één micro element analyzer voor alle taken. Zo kan 0,1mg geneesmiddel net zo precies worden geanalyseerd als tot 1 g niet homogene bodemmonsters. Ook kunnen vluchtige benzine of temperatuurbestendig siliciumcarbide worden geanalyseerd net als steenkool, levensmiddelen of rioolslib zonder beperking voor wat betreft de elementen, gelijktijdig voor CHNS of voor de combinaties CNS, CHN, CN, O en Cl in één monsterrun.
UNICUBE maakt gebruik van Elementar’s gepatenteerde en verbeterde directe temperatuurgeprogrammeerde desorptie technologie voor de hoogste betrouwbaarheid en prestaties bij gasscheiding. In combinatie met de krachtigste detector op de markt, is het instrument in staat om monsters te bepalen met C: N en C: S elementaire verhoudingen van maximaal 12.000: 1.
Dankzij een nieuwe zelfregulerende koelluchtcirculatie, is Unicube de stilste element analyser in zijn klasse. Het lage geluidsniveau – niet harder dan vallende regen – maakt de Unicube tot aangenaam gezelschap in het lab.

Elementar analyzersicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark