Efficiënte zuivering van DNA en RNA met CleanNGS

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
157 bekeken 10 mei 2023
Nu tot 25% korting op CleanNGS voor nieuwe gebruikers
Nu tot 25% korting op CleanNGS voor nieuwe gebruikers | Foto: GC biotech
Article image of: Efficiënte zuivering van DNA en RNA met CleanNGS
CleanNGS workflow steps | Foto: GC biotech

De opkomst van Next Generation Sequencing (NGS) bracht veel mogelijkheden met zich mee. Hele genomen konden worden ontcijferd en er kwam inzicht in veel ziektes en afwijkingen, maar ook over de algemene functies van genen op ons genoom. En niet alleen van mensen, maar ook van dieren, planten, bacteriën en alle andere levende organismen. De functie en werking van het genoom is echter zo complex dat een enorm deel nog een mysterie is. Daarom is NGS misschien wel de belangrijkste techniek in het moleculaire laboratorium, en dat zal hoogstwaarschijnlijk nog lang zo blijven.

Een NGS experiment begint met een goede kwaliteit gezuiverd DNA of RNA van een bepaalde lengte. Aan de hand daarvan kan het gen of genoom van interesse met de hoogste betrouwbaarheid worden bepaald. Voor het zuiveren van zogenaamde ‘NGS libraries’, oftewel de verzameling van stukjes DNA of RNA voor het experiment, bestaan verschillende methoden. Een van die methoden is zuivering met minuscule magnetische deeltjes met een coating die DNA aantrekt. Een groot voordeel van deze manier is dat de zuivering gemakkelijk geautomatiseerd kan worden, zodat het op grote schaal kan worden uitgevoerd.

CleanNA biedt hiervoor hun ‘CleanNGS’ aan, een reagens met geoptimaliseerde buffer formules en hoge kwaliteit magnetische bolletjes. Dit resulteert in een optimale NGS library, snelle scheiding en betere DNA/RNA opbrengst. Door CleanNGS in verschillende ratio’s toe te voegen kun je het DNA/RNA van de gewenste grootte zuiveren, ook wel ‘double size selection’ genoemd. CleanNGS is RNase vrij geproduceerd, waardoor het ook voor geschikt is voor RNA experimenten.

Het proces verloopt in een aantal simpele stappen;

  1. Het lange DNA/RNA bindt aan de magnetische bolletjes in de toegevoegde CleanNGS.
  2. De magnetische bolletjes met het lange DNA/RNA binden aan een magneet.
  3. De overgebleven vloeistof wordt naar een nieuw buisje gepipetteerd.
  4. Nieuwe magnetische bolletjes binden aan het middelgrote DNA/RNA van interesse en dit complex bindt aan een magneet.
  5. De overgebleven vloeistof wordt weggewassen in een aantal wasstappen.
  6. Het middelgrote DNA/RNA laat los van de bolletjes door de toegevoegde elutiebuffer.
  7. De lege bolletjes binden aan een magneet en de overgebleven vloeistof gaat naar een nieuw buisje.
  8. Het resultaat: gezuiverd DNA/RNA van de gewenste grootte.

CleanNGS kan ook worden toegepast op het zuiveren van DNA of RNA voor andere technieken zoals (q)PCR.

Als GC biotech zijn wij een officiële distributeur van CleanNA in de Benelux. Momenteel krijgen nieuwe gebruikers van CleanNGS bij ons 25% korting op hun eerste bestelling, zodat zoveel mogelijk laboratoriumprofessionals kennis kunnen maken met deze efficiënte zuiveringstechniek. Om te testen of deze reagens wat voor jou is kun je eerst een 1 mL CleanNGS verpakking aanvragen. Deze aanbieding is geldig tot en met 31 juli.

Is je interesse in CleanNGS aangewakkerd? Klik op de knop hieronder en vraag een gratis 1 mL monster aan of plaats een bestelling. Op onze website kun je onder ‘rescources’ ook de CleanNGS brochure inzien met resultaten van experimenten.

Meer informatie & aanvragenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Efficiënte zuivering van DNA en RNA met CleanNGS

GC biotech B.V.

Over the years GC biotech has built a strong team with academic backgrounds in molecular biology and years of experience in Life Sciences. Lees meer