Efficiënte microwave moffeloven

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

Een moffeloven of verassingsoven op basis van microgolven is sneller en biedt betrouwbaarder resultaten dan een conventionele moffeloven. Als pionier op het gebied van laboratorium microwave systemen, brengt Milestone de PYRO microwave moffeloven naar een hoger niveau.

De PYRO is uitgerust met twee 950 Watt magnetrons voor een totaal vermogen van 1900 Watt. De krachtigste in de markt. Verwarmen tot 1.000°C voltrekt zich in slechts 8 minuten, en de duur van de verassing wordt uitgedrukt in minuten in plaats van uren. In combinatie met de grote ovenruimte van meer dan 70 liter staat dit garant voor een zeer hoge monsterdoorvoer. Ondanks deze indrukwekkende cijfers wordt de buitenzijde van de oven niet warm. Zelfs niet als de temperatuur in de oven boven de 1.000°C komt.
Met de Milestone PYRO kunnen zowel metalen, porseleinen als kwarts fiber kroezen worden gebruikt. Extra winst wordt behaald met de innovatieve UltraFAST kroezen. Monsters worden hierbij omringd door een constante luchtstroom om het verassingsproces te versnellen. En het kost slechts 30 seconden om af te koelen van 1000°C naar kamertemperatuur.
De bedieningsterminal bevat een duidelijke touchscreen voor eenvoudig en eenduidig gebruik. De ‘on-the-fly’ programmatie is conform Fda cfr 21-Part 11. De Milestone PYRO is ASTM, USP, SEMI en ISO compliant.
Er bestaan drie verschillende en uitwisselbare configuraties van de Milestone PYRO microwave moffeloven: voor ultrasnel verwarmen, high throughput en sulfaat as.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark