Eenvoudige bitterheidseenheden en Vicinale Diketonen bepaling door spectrofotometrie

icon.highlightedarticle.dark Spectrofotometrie
4 juli 2024
Eenvoudige bitterheidseenheden en Vicinale Diketonen bepaling
Eenvoudige bitterheidseenheden en Vicinale Diketonen bepaling | Foto: Wilten Instrumenten

Machery Nagel heeft haar brouwerij analyses uitgebreid met twee nieuwe testen: Nanocolor Vicinale Diketonen en Nanocolor Bitterheidseenheden.

De Centraal-Europese Commissie voor Brouwerijanalyse (MEBAK) heeft uniforme analyseprocedures gedefinieerd voor alle grondstoffen, hulpstoffen en benodigdheden voor brouwerijen. Met de Nanocolor UV/VIS II spectrofotometer en het brede scala aan brouwerij producten van Machery Nagel, zijn eenvoudig en betrouwbaar alle (fotometrisch) evalueerbare parameters te analyseren.

Reactietijd 80 seconden

Met de Nanocolor Bitterheidseenheden cuvettentest worden de bittere stoffen in bier, voornamelijk iso-α-zuren, geëxtraheerd uit een biermonster met behulp van iso-octaan. Vervolgens worden ze gemeten in een 10 mm kwarts cuvet in het UV-bereik bij 275 nm. Met een reactietijd van 80 seconden biedt Machery Nagel u met deze test de snelste bepaling van bittereenheden.

De bekendste vertegenwoordiger van vicinale diketonen is diacetyl dat vaak wordt beschreven als een botersmaak. Met de nieuwe Nanocolor Vicinale Diketonen cuvettentest kan diacetyl snel en eenvoudig worden bepaald. De diketonen reageren met een fenyleendiamine derivaat om een quinoxaline derivaat te vormen. Deze kan fotometrisch worden bepaald bij 335 nm met behulp van de bekende rondcuvette voor een simpele en snelle bepaling van de vicinale diketonen.

Naast de Nanocolor cuvettetesten biedt Machery Nagel een volledig pakket voor brouwerijen.

Geschreven door

Logo van:Eenvoudige bitterheidseenheden en Vicinale Diketonen bepaling door spectrofotometrie

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer