Eco Dosimat: de nieuwe standaard in liquid handling (LQH)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eco Dosimat: de nieuwe standaard in liquid handling (LQH)

Dagelijks wordt er in laboratoria veel tijd besteed aan routinewerkzaamheden, zoals het bereiden van standaardoplossingen, het uitvoeren van syntheses en/of het verrichten van handmatige titraties. Met de nieuwe Eco Dosimat kan veel op de tijd voor deze taken worden bespaard, omdat ze sneller, eenvoudiger en veel betrouwbaarder worden uitgevoerd.

De Eco Dosimat combineert een digitale buret, een geïntegreerde magneetroerder, een aanraakgevoelig display en GLP-conforme documentatie in één compact apparaat. De Eco Dosimat maakt het verschil in tal van routinetaken, omdat voor de uitvoering ervan geen glazen buretten, volumetrische cilinders en/of pipetten meer nodig zijn.

Eenvoudige bereiding van standaardoplossingen
De gebruiker hoeft alleen maar de gewenste doelconcentratie en het monstergewicht in te voeren op het touchscreen. De Eco Dosimat berekent en doseert automatisch het benodigde volume aan oplosmiddel.

Rechttoe rechtaan doseren van elk volume (vast volume of willekeurige dosering) in het µL-bereik.
Voor het doseren van vaste volumes hoeft de gebruiker alleen maar het gewenste volume in te voeren en op ‘start’ te drukken, waarna de Dosimat dit volume met µL-resolutie doseert. Natuurlijk is met dezelfde precisie willekeurige dosering mogelijk. Hiervoor kan de Manual Dosing Controller van het instrument worden gebruikt.

Handmatige titraties – veel gemakkelijker en betrouwbaarder
De digitale buret van de Eco Dosimat maakt een enorm verschil. Voor µL-precisie en maximaal gebruiksgemak kan de doseersnelheid worden ingesteld met behulp van de Manual Dosing Controller van het instrument. Na de titratie wordt de glascilinder van de buret van de Eco Dosimat automatisch bijgevuld. Het exacte doseervolume kan worden afgelezen op het display van het instrument. Voor het afdrukken van de GMP-conforme resultaten volstaat een druk op het display. Veelgebruikte titratiemethoden en berekeningen kunnen op het instrument worden opgeslagen, zodat ze ieder moment opnieuw kunnen worden gebruikt.

Meer informatie is te vinden op de website van Metrohm.

Geschreven door

Metrohm Nederland B.V.

Metrohm is één van ’s-werelds meest vertrouwde fabrikanten van instrumenten voor chemische analyse en is wereldwijd markleider in titratie. De technieken en methoden voor laboratoriumanalyse zijn ook beschikbaar voor geautomatiseerde... Lees meer