e-Book monsterbewerking Li-ion batterijen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: e-Book monsterbewerking Li-ion batterijen

Het nieuwe eBook van Milestone Tackling sample Preparation for elemental analysis in the lithium-ion battery industry is een praktische gids voor de analyse van verschillende componenten en materialen die worden gebruikt in het productie- en recyclingproces van Li-ion-batterijen. Ze nemen door de energietransitie een steeds belangrijkere rol in de wereldeconomie in.

Vanwege de efficiënte en relatief goedkope opslag van energie wordt dit type batterijen steeds meer gebruikt in consumentenelektronica en elektrische en hybride voertuigen. Onzuiverheden in grondstoffen en batterijcomponenten hebben echter een directe invloed op de prestaties en de levensduur van de batterijen. Daarom is de analyse van elementaire onzuiverheden in de gehele toeleveringsketen van vitaal belang om de kwaliteit en veiligheid van batterijcomponenten en eindproducten te garanderen.

Omdat de markt voor lithium-ion batterijen snel evolueert, worden laboratoria vaak geconfronteerd met uitdagingen waarvoor men niet is uitgerust. Het nieuwe eBook van Milestone biedt de helpende hand en is aan te vragen bij de Nederlandse Milestone leverancier Salm en Kipp: [email protected].

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark