Dura Vermeer ontwikkelt nieuw labgebouw van DuPont in Leiden

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
104 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

Ector Hoogstad Architecten, ABT en L3Q ontwerpen DuPont nieuwbouw op Leiden Bio Science Park

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt het nieuwe pand van DuPont Industrial Biosciences op het Bio Science Park in Leiden. De nieuwbouw (BREEAM Excellent) met een omvang van ca 7.250 m2 is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten, ABT Ingenieurs en het laboratorium adviesbureau L3Q. De oplevering staat gepland voor januari 2020.

Het nog te bouwen pand wordt de thuisbasis van het Europese hoofdkantoor van DuPont Industrial Biosciences. Deze business unit van DuPont is gespecialiseerd in de ontwikkeling van biotechnologische toepassingen in consumentenproducten en voedselproductie.

In het pand in Leiden wordt onder meer het wereldwijde expertisecentrum voor eiwittechnologie voor industriële toepassingen ondergebracht.

In het nieuwe pand van DuPont zullen op ML-I en ML-II niveau verschillende laboratorium functies worden ondergebracht, waaronder een groot R&D laboratorium. De diversiteit van onderzoek varieert van fabric & home care, textile processing tot bio-energy, microbial control, en personal care en bio-materials.
“Het flexibel laboratoriumontwerp kent een heldere modulaire structuur en zal daardoor de dynamische groei van DuPont Industrial Biosciences het volgende decennium dienstbaar kunnen faciliteren” aldus Peter van Heesewijk van het laboratorium adviesbureau L3Q.

Geschreven door

L3Q - Les Trois Quartiers bv

L3Q ontwerpt voor u op efficiënte 3-staps manier de meest effectief opererende labs. Veilig, comfortabel en tijdsbestendig. Een effectief lab L3Q ontwerpt veilige, comfortabele en vooral tijdsbestendige laboratoria. Een effectief... Lees meer