DSG Densitymeters: Simpel. Betrouwbaar. Precies.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
6 april 2023
Article image of: DSG Densitymeters: Simpel. Betrouwbaar. Precies.

Voor het meten van het soortelijk gewicht vanwege het testen van grondstoffen voor voedsel-, drank-, chemische, farmaceutische en algemene industriële processen biedt de DSG-serie densitymeters van Bellingham+Stanley uitkomst.

De DSG-serie densitymeters van Bellingham+Stanley bestaat uit twee instrumenten. De DSG40 heeft een resolutie voor het meten van dichtheid tot 4 decimalen, terwijl de DSG50 een hogere specificatie biedt tot 5 decimalen (g/cm³). Als alternatief kunnen de resultaten worden uitgedrukt als Brix, % alcohol (w/w of v/v) evenals soortelijk gewicht (20/20 of 25/25).
De nieuwe densitymeters volgen dezelfde ontwerpfilosofie als de RFM-refractometers en ADP polarimeters van Bellingham+Stanley. Zowel nieuwe als oude gebruikers zullen ervaren hoe de eenvoudige, heldere en kleur gecodeerde touchscreen het aflezen en de configuratie eenvoudig maakt.

De uitgebreide rapportage- en beveiligingsfuncties van de instrumenten zorgen voor controleerbaarheid en gegevensintegriteit binnen uw bedrijf. Bovendien voldoet de nieuwe DSG-serie aan de FDA-verordening 21CFR part 11.

De voordelen van een digitale dichtheidsmeter ten opzichte van een Pyknometer/hydrometer:
Ten opzichte van een pyknometer en een hydrometer maakt een digitale density meter gebruik van een oscillatie U-buis om de dichtheid van een vloeistof te meten. De holle glas buis wordt gevuld met het sample, door middel van vibratie wordt de frequentie van de vloeistof bepaalt. Hoe hoger de massa van het sample, hoe lager de frequentie. Met de ingebouwde peltier controle wordt de temperatuur gecontroleerd, waardoor temperatuur geen invloed meer heeft op de resultaten, zoals bij de pyknometer.

Geschreven door

Logo van:DSG Densitymeters: Simpel. Betrouwbaar. Precies.

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer