Doe mee aan de Duurzaam Lab Challenge

icon.highlightedarticle.dark Management
124 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Doe mee aan de Duurzaam Lab Challenge

Met de Duurzaam Lab Challenge roepen wij laboratoria en leveranciers op om hun duurzame oplossingen, ideeën en handvatten te delen. Met de verzamelde verhalen leren anderen hoe zij óók stappen kunnen ondernemen. Doe mee en word als winnaar van de Duurzaam Lab Challenge bekroond.

Wat is de Duurzaam Lab Challenge?
Een compleet nieuw laboratorium bouwen met de nieuwste duurzame oplossingen is meestal niet mogelijk. Gelukkig zijn ook kleine maatregelen heel doeltreffend. Bijvoorbeeld de vriezer een paar graden aanpassen of ledverlichting ophangen. Wij zijn ervan overtuigd dat er nog heel wat meer van dit soort oplossingen zijn. En daar zijn wij met de Duurzaam Lab Challenge naar op zoek.

Zo doet u mee
U heeft inzichten die andere laboratoria wellicht nog niet hebben. Daar willen wij graag achter komen. Stuur uw inzending in en vertel ons wat uw duurzame initiatief is. De inzendingen delen wij op in twee categorieën: ‘quick wins’ en ‘big impact’. Bij iedere categorie roepen wij een winnaar uit. Deze ontvangen de Duurzaam Lab Challenge Award, de prijs voor duurzaamste laboratorium en leverancier. Een mooie bekroning op hun duurzame werk.

De award wordt uitgereikt tijdens de beurs World of Technology & Science in Utrecht. Op woensdagochtend 28 september organiseren we een workshop waarin we op een interactieve manier met elkaar aan de slag met het thema Duurzaamheid in het Lab.

Wat we met uw inzending doen
In het kader van het wiel niet nogmaals uitvinden, is uw inzending heel waardevol. De verhalen die wij van deelnemers ontvangen, delen wij graag met de wereld. Wij bundelen alle handvatten in een whitepaper. Hierin vindt u straks concrete tips, échte haalbare duurzame oplossingen en uw eigen inzending terug. De deadline voor inzending om mee te dingen naar de award is 16 september 2022.

Deel uw duurzame initiatieficon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Doe mee aan de Duurzaam Lab Challenge

FHI Laboratorium Technologie

FHI brancheorganisatie voor laboratorium technologie Lees meer