Detecteer Aroma en Geuren met de nieuwste generatie ODP 4

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
41 bekeken 5 januari 2023
Article image of: Detecteer Aroma en Geuren met de nieuwste generatie ODP 4

Zowel bij mensen als bij dieren is het reukvermogen één van de belangrijkste zintuigen. Geuren worden onmiddellijk gedetecteerd waarop een onbewuste of instinctieve reactie volgt. Zo beïnvloeden geuren ons dagelijks leven op subtiele wijze, waarbij aangename geuren onze eetlust kunnen bevorderen en onaangename geuren ons waarschuwen.

Olfactorische Detectie
Het reukvermogen wordt bij veel verschillende toepassingen ingezet zoals bij de controle van voedsel, verpakkingen, dranken, parfums en andere complexe monsters. Dankzij de nieuwste generatie GERSTEL Olfactory Detection Port (ODP 4) is het mogelijk voor de analist om zeer geconcentreerd én ergonomisch te werken tijdens een sensorische detectie. Het ODP 4 systeem is gebaseerd op een Agilent 8890 GC gecombineerd met een olfactorische detectie GC-O, waarbij de geuren via spraakherkenningssoftware worden vastgelegd. Het chromatogram, olfactogram en opmerkingen worden gearchiveerd in een bestand en kunnen worden opgenomen in een analyserapport.

De nieuwe ODI-software (Olfactory Data Interpreter) maakt een snelle en betrouwbare identificatie van geuren mogelijk door sensorische evaluatie af te stemmen op GCMS-gegevens (retentietijd en MS-identificatie).

Applicaties van Olfactorische Detectie
Diverse application notes beschrijven de toepassing van de ODP 4. Een voorbeeld is de identificatie van onaangename geurverbindingen in papierproducten via Thin Film Solid Phase Micro-extractie (TF-SPME) en GC-MS/O. Deze studie toont aan dat met TF-SPME-extracties uit te voeren en vervolgens GC-MS/O toe te passen onaangename geurverbindingen van papierproducten kunnen worden geïdentificeerd.

GERSTEL Identification of Off-Odor Compounds in Paper Products using Thin Film Solid Phase Microextraction (TF-SPME) and GC-MS_O Application Note

Een andere application note beschrijft de identificatie van de belangrijkste geurverbindingen in Bourbon via een oplosmiddelvrije aromaverdunningsanalyse (ADA) en de nieuwste software voor het interpreteren van GC-O-gegevens. Voor deze studie is ADA Stir Bar Sorptive Extraction (SBSE) met GC-MS/O toegepast op een bourbon uit Kentucky om belangrijkste aroma-verbindingen van ethylisovaleraat, ethylhexanoaat, fenylethylalcohol, ethyloctanoaat en cis-eikenlacton te bepalen. De nieuwe ODI-software voor gegevensanalyse vereenvoudigt hierbij de verwerking van de gecombineerde GC-MS/O-gegevens.

Download appl noteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Detecteer Aroma en Geuren met de nieuwste generatie ODP 4

Da Vinci Laboratory Solutions B.V.

Chromatografie Oplossingen Da Vinci Laboratory Solutions (DVLS) werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische... Lees meer