De voordelen van een digitale dichtheidsmeter ten opzichte van een Pyknometer/hydrometer

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
177 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De voordelen van een digitale dichtheidsmeter ten opzichte van een Pyknometer/hydrometer

Ten opzichte van een pyknometer en een hydrometer maakt een digitale density meter gebruik van een oscillatie U-buis om de dichtheid van een vloeistof te meten. De holle glas buis wordt gevuld met het sample, door middel van vibratie wordt de frequentie van de vloeistof bepaalt. Hoe hoger de massa van het sample, hoe lager de frequentie. Met de ingebouwde peltier controle wordt de temperatuur gecontroleerd, waardoor temperatuur geen invloed meer heeft op de resultaten, zoals bij de pyknometer. Met de digitale density meter elimineert u de menselijke fout en software bevat uitgebreide rapportage- en beveiligingsfuncties voor het borgen van de resultaten. Bovendien voldoet de nieuwe DSG-serie aan de FDA-verordening 21 CFR part 11.

Voor het meten van het soortelijk gewicht vanwege het testen van grondstoffen voor voedsel-, drank-, chemische, farmaceutische en algemene industriële processen biedt de nieuwe DSG-serie densitymeters van Bellingham+Stanley uitkomst.
De resultaten kunnen naast dichtheid (gr/cm3) worden uitgedrukt in Brix, % alcohol (w/w of v/v) of als soortelijk gewicht (20/20 of 25/25). Het bedieningspaneel van de dichtheidsmeters komen overeen met de RFM refractometers en ADP polarimeters van Bellingham+Stanley. Het gebruiksvriendelijke, heldere en kleur gecodeerde touchscreen vereenvoudigt de bediening.

Specificaties DSG icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:De voordelen van een digitale dichtheidsmeter ten opzichte van een Pyknometer/hydrometer

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer