De reinigingsautomaten van Miele hebben zich in 2016 bewezen

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Steeds meer klanten zijn overtuigd van de vernieuwde automaat uit de PG 85 serie van Miele vanwege de vele voordelen die deze biedt. Het nieuwe ontwerp met modulaire rekken biedt vele voordelen die andere fabrikanten nog niet kunnen bieden. Specificaties die je alleen nog maar tegenkomt in high–end machines zijn bij Miele verwerkt in onderbouwautomaten.

Energiebesparing
Water en energieverbruik zijn verlaagd door gebruik te maken van high-end technologieën die de reiniging verbeteren, en het verbruik verminderen. Er is in de Miele fabrieken een gepatenteerde, frequentiegestuurde pomp met geïntegreerde verwarming ontwikkeld die energie bespaart en de reinigingskracht vergroot.

Watercircuits zijn veel korter geworden waardoor en nog meer water en energie bespaart wordt.

Flexibiliteit en kosten
Met de introductie van de reinigings- en desinfectieautomaten midden 2015 is het systeem van rekken en inzetten compleet herzien. Naast de zeer korte en effectieve watertoevoer- en droogluchtkanalen onderscheiden de nieuwe rekken en inzetten zich door hun modulaire concept. Rekken zijn bruikbaar voor glaswerk met grote opening maar tevens ook voor modules met injectie. Op deze manier profiteert de gebruiker niet alleen van een hogere capaciteit van beladen, maar ook van meer flexibiliteit. Zo kan bijvoorbeeld in het laboratorium, met slechts een paar rekken en modules een veelheid aan verschillende beladingsvarianten worden gerealiseerd. Dit resulteert al snel in een prijsvoordeel van 30% tot wel 50% in toebehoren.

Ergonomie en bediengemak
Bij de ontwikkeling van de PG 85 serie is er goed gekeken naar ergonomie en bediengemak. De goedgeplaatste display, de deur die vanzelf opent en weer sluit en ook het zout bijvullen voor de ontharding zijn aanzienlijke verbeteringen.
Het zout bijvullen vindt plaats in de deur op ergonomische hoogte. Tevens staat de gebruiker daarbij niet meer met beladen rekken in de hand om toegang te hebben tot het zoutreservoir. Ook hier is aan “immer besser” voldaan.

Nieuwe Sensoren
Ook de stand der techniek is opgetrokken naar een niveau wat uitsluitend te verwachten zou zijn bij high-end machines. Er is een geleidbaarheidsmeter verkrijgbaar voor het meten van analysezuiver, een dynamische druksensor is geïntegreerd om te bepalen of er goede reiniging plaatsvindt en een sproeiarmdetectie kan controleren of de sproeiarmen de juiste snelheid ronddraaien. Al met al, meer garantie voor perfecte analysezuivere reiniging.

KIWA gecertificeerd
De automaten zijn allen KIWA gecertificeerd. Dit bespaart u gedurende de levensduur van de automaat veel kosten. De wateraansluiting hoeft niet jaarlijks te worden geïnspecteerd en gecontroleerd door de installateur.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:De reinigingsautomaten van Miele hebben zich in 2016 bewezen

Miele Nederland BV

Lees meer