De nieuwe labbeurs LabNL

icon.highlightedarticle.dark Beurs- en eventsorganisatie
130 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De nieuwe labbeurs LabNL

De gloednieuwe vakbeurs voor de laboratoriumbranche, LabNL, vindt plaats van 28 tot en met 30 september in Jaarbeurs Utrecht. Dinsdag 28 september staat in het teken van labautomatisering en het conferentieprogramma van donderdag 30 september behandelt life sciences. Woensdag 29 september staat in het teken van actuele analysemethoden in het lab.

Redactie LABinsights i.s.m. FHI

Sprekers zoomen in op het verbeteren van efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid door de inzet van innovatieve analysetechnieken. Gerenommeerde sprekers van organisaties, als het NFI en de WUR praten u bij over actuele thema’s, zoals voedselveiligheid, microplastics en forensisch onderzoek. Met praktijkvoorbeelden zijn zij een inspiratiebron voor uw dagelijkse werkzaamheden. Het programma biedt ook een kijkje in de keuken bij laboratoria van uw collega’s. Hoe gaan vakgenoten om met analytische technieken en methoden en welke lessen kunnen we daaruit leren?

Werken in een laboratorium vraagt om veel vakspecifieke kennis. De Laboratorium Technologie-kennisbank verzamelt relevante en actuele informatie over verschillende onderwerpen die in het veld spelen.

De huidige kennisbank is al rijk gevuld en bevat onder andere informatie over laboratoriumautomatisering, veiligheid op het lab, life science en analysemethodes. Deze content is afkomstig uit bijvoorbeeld recent georganiseerde webinars of een event. Maar u kunt in de kennisbank ook artikelen en interviews vinden.

“Kennisdeling in de Laboratorium Technologie kennisbank”
LabNL

Om een paar voorbeelden te geven van interessante informatie die in de kennisbank is te vinden, kijken we allereest in de sectie LabAnalyse. U kunt hier bijvoorbeeld een interview lezen met Peter Kootstra (Lab-QAcademy) over het belang van ISO-normen, en webinars terugkijken over allerlei onderwerpen, van de voordelen van LC-zuivering tot het extraheren van organisch verontreinigende stoffen uit milieumonsters.

Binnen de branche Laboratorium Technologie is er ook aandacht voor de Food & Beverage-sector. Zo kunt u in de kennisbank diverse webinars bekijken over onderwerpen als voedselveiligheid, onderzoek naar glyfosaat en environmental monitoring.

Ook de Life Science-sector komt aan bod. De kennisbank biedt u bijvoorbeeld toegang tot interviews over slangengif, maar ook over de gevaren van microplastics. Verder wordt er in een serie webinars vanuit verschillende invalshoeken onderzoek naar het coronavirus belicht.

Er is nog veel meer interessante content die u in de kennisbank kunt vinden en nieuwe informatie wordt continu toegevoegd. In aanloop naar de beurs LabNL wordt de kennisbank aangevuldmet artikelen, interviews en podcasts over diverse conferentie-onderwerpen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark