Dagje WoTS

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dagje WoTS

HET Instrument, of nee…WoTS tegenwoordig, komt er weer aan. Het was HET uitje toen ik bij de brouwerij werkte: leuk een dagje Utrecht. Even over de beurs, daarna toch sneaky de stad in…want ach, als beginnend analist had je geen idee waar het allemaal over ging. En besluiten werden in ieder geval niet door ons genomen, dus waarom zouden we ons druk maken.

Anita te Riet adviseert de redactie van LABinsights

Hoe anders ging dat jaren later: doelgericht, vaak met een opdracht, samen met een collega naar de beurs. Ik vaak met een collega die als hobby reclamepennen verzamelen had, nou, we konden onze lol op. De (uiteraard gekregen) tas was vol met die pennen. Liefst dubbele, dan had-ie ruilmateriaal. Ach, en voor je collega heb je iets over toch?

Terug op het lab vertelde je naar welk instrument of welke leverancier de voorkeur uitging. En werd er ook naar je geluisterd. Hoeveel meer waardering wil je nog? Kortom: ik heb als analist en als kwaliteitsmanager leuke herinneringen aan die tijd van beursbezoeken. Veel netwerken en gesprekken met leveranciers die je kende van eerdere werkkringen of van bezoeken aan je huidige lab. Heel erg waardevol.

Ook toen ik ruim vijf jaar geleden besloot voor mezelf te beginnen, heb ik de beurs weer benut om te netwerken en visitekaartjes uit te delen, te praten met bekenden. Je moet jezelf wel in de markt zetten! Ook toen voerde ik waardevolle gesprekken en kreeg erg enthousiaste reacties. Wat er toen volgde had ik niet durven dromen. Nu ben ik vijf jaar verder en verveel ik me geen dag. Mooie opdrachten afgerond, prachtige lopen nog. Mijn werk is leuk, maar ik maak het ook zelf leuk. Kritisch blijven. Met de klant moet het matchen. Dat geeft energie, een klik, en maakt dat er echt wordt samengewerkt. En de beurs? Als ZZP’er ga ik er niet staan met een stand, niet nodig (lucky me) en ik vind het veel nuttiger om de beurs af te struinen.

Dus wie weet komen we elkaar eind september tegen. Mijn tip: ga! Geniet ervan, investeer in je netwerk, zet je ogen en oren open, en je zult merken hoe waardevol een dagje WoTS kan zijn.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark