Cryogeen vermaler tot 1 kg

Laatste wijziging: 20 september 2023
De Cole-Parmer CG-900 Cryo-Blade cryogeen vermaler
De Cole-Parmer CG-900 Cryo-Blade cryogeen vermaler | Foto: Instrument Solutions

De nieuwe Cole-Parmer CG-900 Cryo-Blade cryogeen vermaler heeft een ultrahoge verwerkingscapaciteit van monstermateriaal tot 1 kg.

Om te analyseren is, dankzij de homogene vermaling van het monster, slechts 1 g nodig als representatief testmonster van een gemalen batch van 1 kg.

FDA-proof

Bovendien voldoet deze techniek aan de FDA-voorschriften (Food and Drug Administration).

“QuEChERS: Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged, Safe”
tk1

Deze uitbreiding van het assortiment cryogeen vermalers die Instrument Solutions levert, werkt uitstekend samen met de SPEX Freezer Mill, die geschikt is voor 100 tot 150 gram monstermateriaal.

QuEChERS: Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged, Safe

De cryogeen vermaler is voornamelijk ontwikkeld voor het fijnmalen van voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en plantaardig materiaal, ter voorbereiding op de analyse van onder andere pesticiden en QuEChERS (Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged, Safe). Dankzij het verbeterde terugwinningsproces van deze pesticiden zijn de analyseresultaten beter.

Effectief: koelen vóór malen

De Cryo-Blade automatiseert de toevoer van vloeibare stikstof en doet dit binnen 15 minuten of zelfs sneller. Dit maakt omslachtige handelingen met vloeibare stikstof overbodig, waardoor het gebruik ervan veel veiliger wordt. De vermaling is aanzienlijk effectiever, omdat het apparaat eerst afkoelt tot de vooraf ingestelde temperatuur voordat het met vermalen begint.

De eigenschappen:

  • Hoge verwerkingssnelheid tot 1 kg monster per run
  • Een cyclus uitvoeren in 15 minuten of minder
  • Mogelijkheid om vloeibare stikstof of droogijs te gebruiken om uw monster te verwerken
  • Automatisch doseren van vloeibare stikstof elimineert het hanteren en manipuleren van vloeibare stikstof (octrooi hiervoor is aangevraagd).

“Handig: met een tweede kom meteen een nieuwe batch bereiden”
tk2

Veiligheid voorop: geïsoleerde buitenkom, mechanische vergrendelingshendel en sensoren

Voor de veiligheid heeft de machine een geïsoleerde buitenkom, mechanische vergrendelingshendel en sensoren (desalniettemin is het aan te raden om beschermende handschoenen te gebruiken).

De uitneembare 5-liter binnenkom, die in de vriezer bewaard mag worden, biedt ruimte voor monsters tot 1 kg, zodat de gebruiker met een tweede kom een nieuwe batch kan bereiden. Met droogijs kan het apparaat —bij gebrek aan vloeibare stikstof als alternatief — dezelfde gewenste resultaten bereiken.

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar, waaronder de automatische modus, waarin de parameters worden ingesteld op basis van het monstervolume, en de geprogrammeerde modus, waarin gebruikers maximaal 10 protocollen kunnen opslaan. De intuïtieve interface biedt ondersteuning in 12 talen.

tk3

Typische toepassingen en monsters:

  • Fruit (appel, watermeloen, aardbeien)
  • Groenten (maïs, broccoli, wortel)
  • Cannabis (bloemknop, eetbare producten)
  • Plant (blad, wortel, stengel, bloem)
  • Zaden (soja, pompoen, tomaat, maïs)
  • Dierlijk weefsel (spier, hart, long, lever)

Meer informatie icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonneren icon.arrow--dark