Chemwatch bevat ook Nederlandse wet- en regelgeving

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
67 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Chemwatch bevat ook Nederlandse wet- en regelgeving

Wat is Chemwatch en welke mogelijkheden biedt de applicatie voor mijn bedrijf? Wij merken dat deze vraag steeds vaker wordt gesteld en leggen het daarom graag aan u uit. Heeft u twijfels of de applicatie voldoet aan de door u gestelde eisen? Laat het ons weten. Sluit Chemwatch niet aan bij uw wensen en behoeften? Dan past onze andere oplossing SOFOS 360 wellicht wel. Door onze kennis van de markt zullen wij het niet nalaten om u door te verwijzen naar een andere software leverancier wanneer u functionaliteit zoekt welke wij niet kunnen aanbieden. Het gaat er toch uiteindelijk om dat we veiliger gaan werken met chemische producten?

Altijd een up-to-date veiligheidsinformatieblad (VIB)
Maakt u gebruik van Chemwatch? Dan worden de door u gebruikte veiligheidsinformatiebladen niet 1 keer per 3 jaar gecontroleerd op updates, maar minimaal 3 keer per jaar. Dit gebeurd automatisch door webcrawlers of de specialisten van Chemwatch nemen contact op met uw leverancier(s). Is er sprake van een wijziging in een VIB welke gekoppeld is aan het eigen register? Dan ontvangt u vanuit Chemwatch een bericht dat het VIB gewijzigd is middels een e-mail alert. Natuurlijk wordt hierin duidelijk uitgelegd welke wijzigingen er hebben plaatsgevonden.

Wet- en regelgevende lijsten in Chemwatch
De kracht van Chemwatch is dat deze wet- en regelgeving bevat voor meer dan 90 landen. Naast het genereren van een VIB op basis van GHS (Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals) kan men een VIB ook oproepen op basis van REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals), de Europese wetgeving. Ook de Nederlandse wetgeving ontbreekt niet.

Weten of een stof voorkomt op de SZW- en/of ZZS-lijst? Middels chemical tagging is in één oogopslag duidelijk of een door u gebruikte stof voorkomt op één van deze lijsten. Of deze lijsten automatisch up-to-date gehouden worden door Chemwatch? Ja, is hierop het antwoord.

Taalkeuze
In welke taal is de applicatie Chemwatch eigenlijk beschikbaar? Is dat alleen in de Engelse taal of zijn er ook nog andere opties? Het is goed om te weten dat zowel de gebruikers interface van de applicatie alsmede de veiligheidsinformatiebladen, werkplekinstructiekaarten en informatie voor noodgevallen beschikbaar zijn in meer dan 47 verschillende talen. De applicatie gebruiken in de Nederlandse taal? Of documenten en andere informatie raadplegen in het Nederlands? Geen enkel probleem.

Licentiemodel Chemwatch
Klanten van Chemwatch nemen bij het in gebruik nemen van de applicatie geen abonnement op een veiligheidsinformatieblad. Zij geven aan voor welk aantal veiligheidsinformatiebladen zij SDS management wensen (lees: automatisch up-to-date houden door Chemwatch). Goed om te weten is dat dit aantal vrij inwisselbaar is. Handig voor organisaties met veel wisselende chemicaliën. Ook is dit handig in het geval van vervanging van een stof met CMR-classificatie voor een minder schadelijk alternatief.

Grootste SDS databank ter wereld
Klanten van Chemwatch krijgen onbeperkt toegang tot de grootste VIB/SDS databank ter wereld. Hierin zijn inmiddels meer dan 60 miljoen SDS-en opgeslagen, welke onbeperkt beschikbaar zijn om te raadplegen door alle gebruikers.

Meer informatie over Chemwatch
Meer weten over Chemwatch? Maak dan een paar minuten van uw tijd vrij en bekijk de Chemwatch Company Video. In contact komen met één of meerdere gebruikers van Chemwatch? Neem dan contact met ons op via de contactbutton.

Geschreven door

Logo van:Chemwatch bevat ook Nederlandse wet- en regelgeving

ITIS

Sinds 1992 is ITIS marktleider op het gebied van informatiesystemen voor chemicaliënbeheer binnen ziekenhuizen, overheidsinstellingen, onderzoekslaboratoria en productiebedrijven. Met de applicaties SOFOS 360 en/of het internationale Chemwatch beschikt uw bedrijf... Lees meer