Brink neemt PM² over en versterkt positie in de laboratoriummarkt 

icon.highlightedarticle.dark Labinrichting en labbouw
100 bekeken 13 september 2023
Brink neemt PM2 over
Brink neemt PM2 over | Foto: PM2 projectmanagers labadviseurs

Brink, het vooruitstrevende management- en adviesbureau voor de gebouwde omgeving in Nederland, maakt vandaag bekend dat het PM² heeft overgenomen. PM² wordt hiermee onderdeel van Brink en zal voorlopig zelfstandig en onder eigen naam blijven opereren. Deze strategische stap creëert een van de omvangrijkste expertisegroepen in Nederland op het gebied van bouw en renovatie van technisch complexe laboratoria, met een sterke focus op hightech en biosciences.

Microbiologische, chemische en fysische laboratoria

Nederland is internationaal gezien een sterke speler op het gebied van microbiologische, chemische en fysische laboratoria voor onderzoek en productie. Brink is al jaren actief in deze groeimarkt, onder meer voor opdrachtgevers als High Tech Campus Eindhoven, DSM en ASML.

Duurzame laboratoriumhuisvesting

Ook PM² is een sterke speler op het gebied van duurzame laboratoriumhuisvesting, voor universiteiten, onderzoeksinstellingen als KNAW en farmaceutische bedrijven, met een focus op onderzoek, zorg en onderwijs. De afgelopen 15 jaar is een stevige marktpositie opgebouwd door een unieke combinatie van expertise in zowel het bouwproces als het functioneren van laboratoria.

Focus op technisch en bestuurlijk complexe opgaven

Brink en PM² bestrijken samen de volledige breedte van de markt voor labbouw, aan zowel de (semi)publieke als de private kant. “We zijn verheugd over de overname van PM² en heten het hele team van harte welkom bij Brink,” aldus Adriaan Visser, Directievoorzitter Brink. “Deze stap sluit perfect aan bij onze strategische focus op technisch en bestuurlijk complexe opgaven. Samen staan Brink en PM² met een unieke combinatie van kennis en expertise voor slimme, integrale oplossingen en innovatieve slagkracht. Zo kunnen wij bestaande en nieuwe opdrachtgevers nóg beter begeleiden en adviseren in alle fasen van het proces.”

Gespecialiseerde labomgevingen

De positie van beide bedrijven in de markt van gespecialiseerde labomgevingen zal met de bundeling van krachten aanzienlijk worden versterkt, verwachten ook Rob Mulder en Bas van Halen, de oprichters en DGA’s van PM². “Brink en PM² hebben samen een groot aandeel in deze markt en kunnen echt het verschil gaan maken. Voor Nederland zijn we uniek in omvang en kennisniveau.”

Geschreven door

PM² projectmanagers labadviseurs

PM² bouwadviseurs begeleidt nieuwbouw- en renovatieprojecten namens onze opdrachtgevers in de sectoren Zorg, Onderwijs en Onderzoek. Onze meerwaarde komt tot uitdrukking door onze inhoudelijke kennis van laboratoria en ziekenhuizen. Wij... Lees meer