BOX, Blue Ocean XLerator van start

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
34 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: BOX, Blue Ocean XLerator van start

In Wageningen is eerder dit jaar BOX gelanceerd, een volledig private incubator/accelerator van en voor ondernemers die investeren in innovatieve start-ups met duurzame doorbraaktechnologie. BOX is een opschaling van een inmiddels bewezen formule voor innovatieve, startende bedrijven.

BOX staat voor Blue Ocean XLerator. BOX investeert in doorbraakinnovaties op het terrein van food, agri en life sciences met duurzaamheid als oogmerk en brengt nieuwe bedrijven versneld van start-up naar scale-up.

Directeur Bert Tournois van BOX licht toe: “BOX is een fysieke incubator met een gebouw in Wageningen. Daar starten bedrijven op. Als ze groeien gaan ze naar een eigen (productie)locatie. Het is concreet een groep investeerders die zelf mee-ondernemen. Wij stellen onder meer ruimte, faciliteiten, diensten en expertise ter beschikking om de start-up snel te laten groeien. Wij hebben twee onderzoeksbedrijven die voor de startup aan het werk kunnen, bijvoorbeeld op het vlak van productontwikkeling, fabrieksontwerp en marktonderzoek, maar bieden ook pilotfaciliteiten om proefproducties te doen. Die hebben we binnen TOP of TDI of bij andere dochterbedrijven. Wij investeren en hebben aandelen die we later verkopen. De opbrengsten worden weer geïnvesteerd in nieuwe start-ups.”

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Abonnerenicon.arrow--dark