Boek Veiligheid en milieu in laboratoria verschenen

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 8 mei 2023

In de HERON-Veiligheidsreeks is de nieuwe 5e druk van het boek Veiligheid en milieu in laboratoria verschenen van mevrouw Iris van ’t Leven.

Dit boek biedt beginnende laboratoriummedewerkers een goed overzicht van de mogelijkheden om de risico`s bij laboratoriumwerk te beperken en een veilige en gezonde werksituatie te creëren. Voor ervaren laboratoriummedewerkers is het boek een nuttig naslagwerk.

Deze nieuwe druk bevat extra praktijkvoorbeelden en foto`s en is nu geheel in full colour. Verder is de informatie over chemicaliën meer aangepast op REACH en aan de nieuwe grenswaarden en informatie die in material safety datasheets zijn opgenomen. Ook zijn nieuwe ontwikkelingen rond blootstellingsbeoordeling erin verwerkt, zoals het gebruik van de stoffenmanager en COSH-essentials.

Ten slotte zijn bij brandveiligheid enkele begrippen explicieter uitgelegd en is er meer aandacht voor blootstelling aan stof en poeders en voor risico`s bij opstellingen die zonder toezicht draaien.

De Engelse vertaling van dit boek wordt in 2017 aangepast aan de nieuwe Nederlandse druk.

Bestelbaar bij Uitgeverij Syntax Media, ISBN 978 94 91764 18 9 , Prijs € 27,50

Geschreven door

Logo van:Boek Veiligheid en milieu in laboratoria verschenen

Uitgeverij Syntax Media

Syntax Media is een zelfstandige uitgeverij met uitgaven voor laboratoriumopleidingen en voor professionals in de beroepspraktijk. Onze auteurs zijn afkomstig uit het werkveld en het onderwijs. Lees meer