BOD-bepaling eenvoudig gemaakt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
30 bekeken 9 januari 2023
Article image of: BOD-bepaling eenvoudig gemaakt

De BOD (Biochemical Oxygen Demand)-bepaling is een eenvoudige manier om de activiteit van micro-organismen in watermonsters te volgen, met uiterst betrouwbare resultaten. Vooral micro-organismen in een watermonster dat biologisch afbreekbare organische verbindingen bevat, verbruiken zuurstof voor hun metabolische activiteit en produceren een overeenkomstig volume kooldioxide. Bij de VELP BOD-sensor wordt die kooldioxide geabsorbeerd door een sterke alkali. Het resultaat van dit proces is een afname van de gasdruk. De BOD-sensor meet deze verandering in gasdruk tussen het begin en het einde van de analyse en geeft een resultaat uitgedrukt in mg/l (ppm).

Met de VELP BOD-sensoren kunnen metingen worden uitgevoerd op een schaal van 90, 250, 600, 999 en 4.000 ppm BOD. Hogere waarden worden gemeten door het monster te verdunnen. Omdat automatisch vijf BOD-waarden worden opgeslagen met intervallen van 24 uur, kan de analyse in het weekend doorgaan. Resultaten zijn direct afleesbaar in mg/l (ppm), op elk moment, zelfs na vijf dagen. Doordat de BOD-sensor direct op de fles met monster past, is het systeem heel eenvoudig in gebruik. Daar draagt ook het compacte roerstation aan bij, dat past in de VELP koelincubatoren. Het VELP BOD-systeem biedt IP 54 bescherming tegen het binnendringen van deeltjes en vloeistoffen.

Overzicht icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:BOD-bepaling eenvoudig gemaakt

SALM EN KIPP

Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 120... Lees meer