Biosan Densitometer (suspension turbidity detector)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Biosan Densitometer (suspension turbidity detector)

Een densitometer wordt gebruikt voor het meten van celsuspensie (bacterieel, gistcellen) tijdens het fermentatieproces, bepaling van de gevoeligheid van micro-organismen voor antibiotica, identificatie van micro-organismen met behulp van verschillende testsystemen, het meten van absorptie op de bepaalde golflengte, evenals voor kwantitatieve schatting van concentratie van een kleuroplossing welke groen licht absorbeert.

Meerdere productversies beschikbaar
DEN-1 gevoed door externe energievoorziening. Deze meet standaard van 0.3-5.0 McF voor € 485. DEN-1B gevoed zowel door externe energievoorziening als door batterijen (АА). Deze meet standaard van 0.0-6.0 McF voor € 580.

Groter meetbereik, tot wel 15.0 McF
Een standaard densitometer is ontworpen voor het meten van de troebelheid van de celsuspensie in McFarland-eenheden (100 × 106 – 150 × 107 cellen / ml). Normaal meten de densitometers van 0.0 -6.0 McFarland-eenheden. Deze densitometers van Biosan beschikken echter over de mogelijkheid om de troebelheid van de oplossing in een groter bereik te meten, namelijk tot 15.0 McFarland-eenheden. Deze uitbreidingsoptie kunt u aangeven wanneer u dit instrument besteld.

Hoe werkt het?
Het werkingsprincipe is gebaseerd op het meten van optische dichtheid met resultaat weergave in McFarland-eenheden. De unit heeft een fabriekskalibratie (voor gebruik van glazen buizen met doorsnede van 16mm) en verliest zijn kalibratie niet bij stroomverlies. Indien gewenst kan de unit gekalibreerd worden bij 2 tot 6 punten in een bereik van 0.5 – 5.0 McFarland-eenheden.

Interesse?
Neem dan contact op met Wilten Instrumenten via +31 (0)76 508 65 00 of mail ons. Ook voor andere vragen en/of opmerkingen kunt u ons altijd contacteren.

Geschreven door

Logo van:Biosan Densitometer (suspension turbidity detector)

Wilten Instrumenten B.V.

Wij leveren een totaalpakket. Wilten Instrumenten is leverancier van basis, analytische, fysische en biotechnologische laboratoriumapparatuur in de Benelux sinds 1952. We streven er naar om de meest innoverende technologieën en producten aan onze klanten... Lees meer