BIOplastics Smartridges voor MagNa® Pure 96

icon.highlightedarticle.dark Tech & Analyse
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: BIOplastics Smartridges voor MagNa® Pure 96

Eind april 2020 heeft BIOplastics een alternatief voor de MagNa® Pure Processing Cartridges op de markt gebracht.

Begin maart heeft BIOplastics besloten via een verkort productontwikkelingstraject van slechts 7 weken het product op de markt te brengen om hiermee een oplossing te bieden aan de op dat moment bestaande wereldwijde tekorten.

Met de introductie van de initiële versie van de Processing Plates zijn de grootste tekorten opgelost en kon op korte termijn de COVID-19 testcapaciteit worden uitgebreid.

Terwijl de laboratoria meer en meer COVID-19 testen hebben kunnen uitvoeren, heeft BIOplastics het product verder ontwikkeld en verbeterd tot het definitieve product, de Smartridge (patent pending), dat sinds 4 juli beschikbaar is.

De Smartridges hebben dezelfde afmetingen als de oorspronkelijke Processing Plates en worden uit hetzelfde DNA, RNA, DNase en RNase vrije ruwe materiaal gemaakt. Het verschil tussen de Processing Plates en Smartridges is de vorm van de verbindingsribben. Door deze verbetering verloopt het productieproces efficiënter en uiterst gecontroleerd met een hoge batch tot batch reproduceerbaarheid.

MagNa Pure is a registered trademark of Roche Diagnostics GmbH

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

CYCLERtest

Technologisch marktleider in (q)PCR kalibraties CYCLERtest – met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in Amerika en China – wordt wereldwijd vertegenwoordigd door gekwalificeerde distributeurs. Dankzij de uiterst nauwkeurige kalibratietools... Lees meer